به گزارش ایرنا، زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان 1396 در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه روی داد، این زمین لرزه در بیشتر شهرستان های استان کردستان نیز احساس شد و طبق اعلام مدیریت بحران شهرستان ها برخی از واحدهای مسکونی شهرستان های مریوان و سروآباد نیز بر اثر این حادثه دچار خسارت شدند.
علاوه بر آن، شهرستان سروآباد روز یکشنبه 28 آبان ساعت 9:49 دقیقه شاهد وقوع زمین لرزه ای دیگری به بزرگی 4.2 ریشتری بود که در اثر آن چند روستای منطقه هورامان دچار خسارت شدند، این زمین لرزه ها خسارت جانی نداشتند.
در اثر این دو زمین لرزه یک هزار و ١٧٦ واحد در مناطق شهری و ٢ هزار و ٨٣٨ واحد نیز در روستاها کردستان دچار خسارت شد که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان ارزیابی های خود را اواخر آذر سال قبل تکمیل و اعتبار مورد نیاز را پیشنهاد و برای تامین به مرکز فرستاد.
آرتیکاس اقبال روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه 129 میلیارد و 885 میلیون ریال از این میزان تسهیلات کمک بلاعوض است، اظهار داشت: 595 میلیارد و 700 میلیون ریال نیز تسهیلات بانکی با کارمزد بانکی چهار درصد در مناطق روستایی و پنج درصد در مناطق شهری است.
وی اضافه کرد: 130 میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض برای محل منابع ماده 12 قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور و ماده 28 قانون الحاقی مقررات مالی دولت برای جبران خسارت و بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از زلزله این استان تصویب شده است.
اقبال افزود: این میزان تسهیلات برای بازسازی 228 واحد مسکونی شهری، بازسازی 721 واحد مسکونی روستایی، تعمیر یک هزار و 610 واحد مسکونی شهری و روستایی، هزینه آوار برداری و معیشتی برای 949 واحد و خانواده آسیب دیده و بازسازی تاسیسات زیربنایی این مناطق تعلق گرفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان کردستان یادآور شد: تسهیلات بلاعوض برای بازسازی هر واحد مسکونی شهری به میزان 60 میلیون ریال، بازسازی هر واحد مسکونی روستایی شامل 50 میلیون ریال، تعمیر هر واحد مسکونی شهری و روستایی به میزان 20 میلیون ریال، کمک هزینه معیشتی برای هر خانواده آسیب دیده به میزان 20 میلیون ریال است.
اقبال گفت: در بخش تسهیلات بانکی نیز میزان تخصیص برای بازسازی هر واحد مسکونی شهری و روستایی به ترتیب 400 و 300 میلیون ریال، تعمیر واحد مسکونی شهری و روستایی 120 میلیون ریال و تامین هزینه معیشتی لوازم خانگی برای هر واحد 100 میلیون ریال است.
وی تاکید کرد: 105 میلیارد ریال از تسهیلات بلاعوض از اعتبارات هزینه ای و 25 میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای تامین می شود و تسهیلات بانکی نیز با بازپرداخت 15 ساله برای بازسازی، هفت سال برای تعمیر و پنج سال برای تامین معیشت در نظر گرفته شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان کردستان افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دستگاه های اجرایی استان به عنوان مسئولان اجرای این طرح ها انتخاب شده اند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نیز موظف به تهیه گزارش در مقاطع سه ماهه و اعلام به سازمان برنامه و بودجه کشور شده است.
اقبال گفت: هم اکنون شورای مدیریت بحران در راستای یک توافق جمعی پیگیر جذب تسهیلات بلاعوض و بانکی بیشتر در مراحل بعدی برای آسیب دیدگان زلزله این استان در سال گذشته است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.