علی اصغر ماکنعلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در سنندج اظهار داشت: بیماری دامی تب برفکی یکی از بیماری های بومی و راه مقابله با آن مایه کوبی سالانه دام ها است.
وی افزود: امسال نوبت نخست مایه کوبی دام های سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی در خرداد ماه انجام شد ضمن اینکه در کشور هیچ محدودیتی برای تهیه و تولید واکسن مورد نیاز برای مایه کوبی دام ها نداریم.
ماکنعلی با اشاره به کاهش چشمگیر کانون بیماری تب برفکی در کشور تاکید کرد: سال 95 در مجموع سه هزار و 360 کانون این بیماری شناسایی شد که در پایان سال گذشته (96) این تعداد به یک هزار و 170 کانون کاهش یافت.
وی یادآور شد: دامپزشکی در قالب سه طرح ویژه دامداری های صنعتی، دام های روستایی و دام های عشایری، طرح مایه کوبی دام ها علیه بیماری تب برفکی را اجرا می کند.
به گزارش ایرنا، بیماری تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم بیماری تب برفکی است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام ها داشته و تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.

** هیچ کانون بیماری تب کریمه کنگو در کشور وجود ندارد
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به عدم وجود کانون بیماری تب کریمه کنگو در کشور اظهار داشت: مواردی به صورت متفرقه از ابتلای به این بیماری در برخی مناطق کشور مشاهده شده البته این بیماری ویروسی به صورت بحران در نیامده است.
ماکنعلی افزود: با توجه به تدابیری که در کشتارگاه های کشور اندیشیده شده ضمن نظارت لازم قبل و بعد از کشتار، لاشه دام مدت 24 ساعت در دمای پایین نگهداری و امکان انتقال این بیماری از بین می رود.
وی اضافه کرد: برای اطمینان بیشتر و مقابله کامل از انتقال این بیماری به انسان باید کسانی که با گوشت خام و لاشه دام ها تماس دارند، نکات ایمنی را رعایت کنند.
ماکنعلی یادآور شد: 70 کشتارگاه صنعتی و 300 کشتارگاه نیمه صنعتی در کشور فعالیت می کنند و سالانه بیش از 13 میلیون راس دام سبک و سنگین در این کشتارگاه ها به صورت بهداشتی ذبح می شود.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (Crimean-Congo hemorr hagic fever) یکی از مهمترین و خطرناک ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام (زئونوز) است که از طریق حیوان به انسان و از حیوان به حیوان قابل سرایت است.
به گفته کارشناسان، تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌ است که به وسیله کنه به انسان منتقل و مرگ و میر بالایی دارد و همه گیری های داخل بیمارستان آن نیز شایع است.
بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت های آلوده دام و تنفس در تماس با دام های آلوده قابل انتقال است.
مهمترین علائم آن در چهار روز اول ابتلا شبیه بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا از جمله تب ناگهانی، بدن درد ، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تعرق شدید شبانه، استفراغ، گلو درد، دل درد و غیره، علائم خونریزی دهنده (هموراژیک) است و از روز چهارم ابتلا خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، ادرار، استفراغ خونی، رحم و خونریزی زیر پوست نیز به این علائم اضافه می شود.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور برای شرکت در نشست 2 روزه (5 و 6 تیر ماه) معاونبن سلامت ادارات کل دامپزشکی استان‌ها به کردستان سفر کرده است.
نشست 2 روزه راهبردهای سازمان دامپزشکی کشور در راستای تطبیق دستورالعمل‌ها، شیوه‌نامه‌های سازمان دامپزشکی در بحث نظارت بر بهداشت عمومی با دستورالعمل‌های روز دنیا متناسب با وضعیت کشور، تهیه و تدوین دستورالعمل‌های ممیزی سیستم بازرسی بهداشتی در واحدهای تحت پوشش سازمان دامپزشکی به‌خصوص در کشتارگاه‌ها و واحدهای بسته‌بندی برگزار شد.
در این نشست حرکت در مسیر سیاست‌گذاری، اجرای برنامه سلامت مواد غذایی، کنترل پسماندها NRP در فرآورده‌های خام دامی و تهیه دستورالعمل عملیات بر بهداشت شیر و فراورده‌های لبنی برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری شد.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.