به گزارش ایرنا، سعید نمکی عصر دوشنبه در بازدید از سایت حفاظت شده بیجار اظهار داشت: در کشور مرکزی برای تحقیقات ژنتیکی قوچ و میش وجود ندارد و این ظرفیت بالقوه در بیجار وجود است.
وی افزود: برای تحقق این موضوع مهم، 50 میلیارد ریال اعتبار ویژه محوطه سازی، آسفالت راه دسترسی و سایر نیازهای فعلی سایت تصویب شده است.
نمکی با اشاره به نژاد قوچ و میش حفاظت شده تاکید کرد: باید محدودیت و حصار محل زندگی وحوش حذف شود تا مشکلات افزایش جمعیتی و سلامتی جنسی این گونه جانوری بر طرف شود.
وی یادآور شد: با افزایش نیرو و تعداد گشت و نظارت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بیجار می توان امنیت شکار ممنوع را در منطقه و سایت حفاظت شده برقرار و حصار موجود را حذف کرد.
وی با اشاره به اینکه تکثیر و پرورش آهو نیازمند یک دشت وسیع است، گفت: منطقه تپه ماهور سایت حفاظت شده مناسب پرروش آهو نیست و با حذف حصار منطقه این وحوش می توانند در منطقه با سلامتی زندگی کنند.
نمکی در ادامه حضور در بیجار همچنین با تعدادی از مدیران دستگاه های اجرایی و خدمات رسان دیدار کرد و بیش از 30 میلیارد ریال اعتبار برای کمک به بازسازی و بهبود وضعیت ادارات این شهرستان در این دیدارها تصویب شد.
به گزارش ایرنا، در منطقه حفاظت شده بیجار بیش از 20 گونه پستاندارن و بیش از 90 گونه پرندگان شناسایی شده اند که بارزترین گونه منطقه قوچ و میش ارمنی است.
منطقه حفاظت شده بیجار حدود 32 هزار هکتار مساحت دارد و بخاطر تنوع گونه های جانوری، گیاهی، تنوع اقلیمی، زیستگاه پستانداری همچون قوچ، میش ارمنی، گربه وحشی، کفتار، گرگ، پرندگان کبک دری، کبوتر، عقاب طلایی و باقرقره از منحصر بفردترین مناطق حفاظت شده کشور است.
در شهرستان بیجار که با حدود 89 هزار نفر جمعیت در شرق استان کردستان واقع است، سه منطقه بی نظیر و شاخص طبیعی، تاریخی و باستانی به نام های منطقه چنگ الماس در نزدیک روستای حسن تیمور در شرق، مناطق قم چقای و قلاع قوره نزدیک روستاهای قم چقا و چشمه سنگین واقع در شمال است.
7350/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.