به گزارش ایرنا، پارک جنگلی آبیدر و بوستان های شهری این شب ها که دمای هوا هم رو به گرم شدن است، مامن و میزبان روزه دارانی است که برای فرار از گرما به خنکای آنها پناه می برند و ساعتی را در کنار هم می گذرانند.
افزایش بی رویه جمعیت شهری، گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی و کاهش فضاهای باز در منازل مسکونی باعث شده تا در سال های اخیر، بوستان ها و پارک ها بویژه در فصول بهار و تابستان میزبان مهمانی های شهروندانی باشد که در خانه جایی زیادی برای پذیرایی و پهن کردن سفره های افطاری و شام ندارند.
رفتن به پارک ها و فضاهای سبز شب های ماه مبارک رمضان بیشتر میان شهروندان سنندجی ها رایج شده و چه بسیار سفره افطاری و شام که در این اماکن با مشارکت اقوام و دوستان پهن می شود تا علاوه بر دور هم بودن ساعتی را در فضایی آرام و با نشاط بگذرانند.
برخی خانواده ها فاصله افطار تا سحر را به همراه دوستان و آشنایان خود در پارک های سپری می کنند تا هم صله رحم را بجای اوردند و هم از گرمای هوا و محیط های بسته خانه های خود خارج شده و ساعتی را در میان بوستان ها و فضاهای سبز با حال و هوایی متفاوت تجربه کنند.
برخی از غذا خوری ها که در حاشیه و قسمتی از پارک ها احداث شده اند نیز در این شب ها منوی غذای خود را با توجه به ذائقه و سلیقه روزه داران تغییر داده و غذاهای مخصوص افطار طبخ و توزیع می کنند.
برخی دیگر نیز به مناسبت ماه مبارک رمضان با تخفیف های ویژه و رایگان بودن استفاده از امکانات (میز و صندلی و فضای داخلی) بیشتر از سایر ایام رعایت حال شهروندان و تفرج کنندگان را می کنند.
در برخی از دکه های ثابت و سیار حاشیه پارک های سنندج علاوه بر فروش انواع غذاهای محلی، نان محلی از جمله کلانه، شلکینه، برساق و کولیره تنوری نیز طبخ و به مشتریان روزه دار فروخته می شود.
ساعاتی قبل از افطار چه بسیار خانواده هایی که همراه با مواد خوراکی و غذایی در بخش هایی از فضاهای سبز و محل های استراحت در نظر گرفته شده در بوستان های شهری اطراق کرده و ساعاتی را از طراوات و آب و هوای دل انگیز این اماکن استفاده می کنند.
آنچه که در این میان بیشتر از همه جلب توجه می کند صفا و صمیمیتی است که در میان روزه داران و مهمانانشان به چشم می خورد تا ساعتی شاد را در کنار یکدیگر سپری کنند.
در این ایام برخی ها به صورت دسته جمعی در بوستان ها حضور پیدا می کنند یعنی یکی از خانواده ها اقوام و آشنایان خود را برای صرف افطار و شام به پارک دعوت می کند.
پهن شدن سفره های چند متری در بوستان ها که روزه داران را با صمیمیت خاصی برای خوردن افطاری گرد هم آورده از دیگر جلوه های زیبای ماه مبارک رمضان در سنندج است که موجب نزدیکی و الفت بیش از پیش مردم شده است.

***
سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری سنندج گفت: در این شهر علاوه بر پارک آبیدر در مجموع 93 بوستان عمومی و محله به وسعت 64.8 هکتار وجود دارد که اغلب بدلیل فضا و امکانات مناسب با استقبال شهروندان مواجه هستند.
شرمین شریفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد پارک و بوستان در سنندج، 18 پارک در منطقه یک، 20 پارک در منطقه 2 و 55 پارک نیز در منطقه سه شهری قرار دارند.
وی با اشاره به وجود 255 هکتار فضای سبز در سنندج اضافه کرد: سرانه فضای سبز در این شهر 5.9 مترمربع است که با استاندارد کشوری 15 تا 25 مترمربع فاصله زیادی دارد.
مدیرعامل سازمان پارک های شهرداری سنندج گفت: هم اکنون هفت پارک جدید شامل یک پارک با مساحت سه هزار و 500 متر در شهرک 5 آذر ناحیه یک، یک پارک در شهرک ورمقانی در ناحیه 2، 2 پارک با پنج هزار مترمربع در شهرک سعدی و یک پارک با مساحت یک هکتار در انتهای بلوار انتظام در ناحیه سه و 2 پارک در شهرک بهاران در دست احداث است.
شریفی اظهار داشت: پارک جنگلی آبیدر با مساحت یک هزار و 550 هکتار با توجه به اینکه خارج از محدوده شهری قرار دارد جز سرانه فضای سبز سنندج محسوب نمی شود اما نگهداری و مدیریت آن بر عهده شهرداری قرار دارد.
یکی از اقدام های مثبت شهرداری سنندج در چند سال اخیر در احداث بوستان های جدید با توجه به گردشگر پذیر بودن این شهر، ایجاد سرویس های بهداشتی و نمازخانه در بوستان هاست که با استقبال شهروندان بویژه مسافران مواجه شده است.
در کنار ایجاد این امکانات، نصب وسایل بازی نیز در بوستان های تازه ساخت نقش مهمی در جذب شهروندان به سپری کردن اوقات فراغت خود در این مکان ها دارد.
شهرداری سنندج در سال های اخیر اقدامات خوبی در راستای توسعه مبلمان شهری و فضاهای سبز صورت داده است اما با توجه به استقبال مردم، باید در کنار ایجاد بوستان های شهری در مناطق پرجمعیت شهر، ایجاد بوستان های محله نیز در محلات مختلف شهر در برنامه ها قرار گیرد.
اجرای برنامه های متنوع در بوستان ها از دیگر اقداماتی است که از سوی شهرداری می تواند به شور و نشاط در شب های رمضان در این اماکن کمک کرده و فضای دلنشینی در دل شب های تابستان برای شهروندان ایجاد کند.
حضور گرم و پرنشاط مردم در این ایام در بوستان ها می طلبد تا شهرداری با تدارک برنامه های فرهنگی مفرح و سرگرم کننده اوقاتی خوش را برای خانواده ها فراهم آورد.
دایر شدن مغازه ها و بوفه های ثابت و سیار در حاشیه پارک ها که در آنها انواع سیگار و قلیان عرضه می شود از نگرانی ها خانواده ها برای حضور در این اماکن است.
تعدد خودروها در حاشیه ها پارک ها و کندی عبور و مرور، نبود پارکینگ در اطراف پارک ها و پارک خودرو در خیابان های منتهی به بوستان ها از دیگر مشکلات شهروندانی است که می خواهند با خودروی شخصی به این اماکن بروند.
در کنار این مشکلات، وجود امنیت و آرامش در پارک های سنندج باعث شده شمار زیادی از شهروندان در ماه رمضان برای شب نشینی و صرف افطار در پارک ها و بوستان این شهر حاضر شوند.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.