به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا روز پنجشنبه در جلسه کارگروه هماهنگی خرید تضمینی گندم اظهار داشت: گندم به عنوان محصولی استراتژیک بیشترین منبع درآمد کشاورزان استان است.
وی افوزد: باید برای ایجاد زیرساخت‌های لازم خرید تضمینی این محصول بویژه هماهنگی برای پرداخت به موقع بهای آن، تامین سوخت ادوات کشاورزی و براقری ارتباط اینترنتی اقدام لازم انجام شود.
مرادنیا با انتقاد از پایین بودن سرانه اراضی آبی استان تاکید کرد: اگر تنها 50 درصد از اراضی دیم، آبی بود امسال به جای 12 هزار میلیارد ریال 24 هزار میلیارد ریال درآمد از محل کشت گندم نصیب کشاورزان می شد.
وی یادآور شد: اکنون که افزایش سطح اراضی استان کردستان فراهم نشده انتطار می رود دست اندرکاران تمام توان خود را برای آسایش کشاورزان هنگام برداشت، تحویل محصول تولید شده و پرداخت هزینه گندم خریداری شده انجام دهند تا کشاورزان اذیت نشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه هماهنگی گفت: با توجه به اینکه کشاورزان استان به عنوان بهره بردارن خرده پا مطرح هستند یکی از اولویت های این سازمان برای حمایت از این افراد خرید تضمینی محصولات است.
خالد جعفری افزود: در سال جاری سهمیه ابلاغی کردستان برای خرید تضمینی گندم مازاد بر نیاز حدود 900 هزار تن اعلام شده که به نسبت میزان 520 هزار تن خریداری شده پارسال، حدود 60 درصد بیشتر است.
وی اظهار داشت: کنترل کیفی برداشت گندم، جلوگیری از ریزش، تسهیل ارائه خدمات در مراکز خرید، اعطای تسهیلات برای افزایش سطح مکانیزاسیون از برنامه های این سازمان برای حمایت از کشاورزان است.
جعفری اضافه کرد: علاوه بر آن افزایش میزان برداشت گندم از دیگر اهداف حمایتی این سازمان از گندم کاران است که در این راستا اجرای طرح ایران - ایکاردا مهمرین برنامه اجرایی است.
وی افزود: طرح ایران ایکاردا برای تامین امنیت غدایی در حال اجراست و هم اکنون 15 هزار هکتار از اراضی کردستان را زیر پوشش برده است.
جعفری تاکید کرد: در مزارع نمایشی این طرح می توان در هر هکتار پنج تن برداشت محصول داشت که به نسبت 1.5 تن در هر هکتار روش های قبلی، برداشتی سه برابری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی نیز در این جلسه گفت: در سال زراعی جاری میزان بارندگی های ثبت شده تجمعی استان به میزان 553 میلیمتر بود که 24.5 درصد نسبت به سال گذشته و 13 درصد نسبت به میانگین بلند مدت رشد داشته است.
محمد فرید سپری افزود: در سال زراعی جاری 558 هزار هکتار از مزارع استان زیر کشت گندم رفته که 33 هزار هکتار آن آبی و 525 هزار هکتار آن دیم است.
وی اضافه کرد: تعذیه گیاهی در مدیریت مزرعه از برنامه های این سازمان است که در این راستا طی سال زراعی جاری حدود 81 هزار تن کود تامین شده که حدود 24 درصد به نسبت 65 هزار تن سال قبل رشد دارد.
سپری یادآور شد: مبارزه با افت های گندم از دیگر برنانه های استان است که تاکنون 68 هزار هکتار در بخش علف های هرز و 25 هزار هکتار در بحث سن گندم انجام شده است.
وی اظهار داشت: سال گدشته میزان مبارزه علف های هرز 120 هزار هکتار و سن گندم 180 هزار هکتار بود که تداوم بارندگی ها در یک ماه گذشته مهمترین علت کاهش سطح مبارزه است.
وی گفت: در سال جاری برداشت گندم با یک هزار و 31 دستگاه کمباین بومی و 550 تا 560 دستگاه کمباین مهاجر انجام می شود و سهمیه خرید ابلاغی از وزارت نیز به میزان 900 هزار تن است.
وی افزود: با پیش بینی تولید پنج تنی برای هر هکتار مزارع آبی و 1.5 تن برای هر هکتار مزارع دیم تولید 940 هزار تن و خرید 900 هزار تنی دور از انتظار نیست.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه گفت: با توجه به اینکه خرید تضمینی محصولات در سال جاری توسط سامانه پهنه بندی کشاورزی و مدیریت داده های کشاورزی به صورت اینترنتی انجام می شود انتطار می رود زیرساخت های لازم اینترنتی از سوی دستگاه ذیربط در مراکز خرید انجام شود.
شهریار حنیفی یادآور شد: هم اکنون از 68 مرکز معرفی شده خرید تضمینی سازمان تعاون روستایی 28 مورد آن مشکل زیرساخت اینترنت دارند که لازم است شرکت مخابرات توجه ویژه ای به حل این مشکل داشته باشند.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی در کردستان هم در این جلسه گفت: ظرفیت اسمی ذخیره گندم استان 780 هزار تن شامل 530 هزار تن سیلو به عنوان انبار بلند مدت و 250 هزار تن انبار کوتاه مدت است.
جمال صالحی افزود: از این میزان 400 هزار تن از ظرفیت ذخیره گندم به صورت دولتی و 380 هزار آن نیز به صورت خصوصی اداره می شود البته می توان با ایجاد انبارهای چادری ظرفیت ذخیره استان را افزایش داد.
به گزارش ایرنا، در سال زراعی گذشته 94 مرکز خرید گندم شامل 73 مرکز خرید سازمان تعاون روستایی و 21 مرکز خرید بخش خصوصی شامل سیلو و کارخانجات آرد، کار خرید تضمینی گندم از کشاورزان را انجام دادند.
استان کردستان بدلیل داشتن مزارع مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود و جایگاه چهارم یا پنجم کشوری در خرید تضمینی این محصول استراتژیک را به خود اختصاص داده است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.