رحمان میرزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح پرورش ماهی در قفس یکی از طرح های جدید شیلات کردستان است که در دریاچه پشت سدها اجرا می شود.
وی اضافه کرد: در این طرح بچه ماهی ها در بهمن ماه داخل قفس های توری رها سازی شده و قبل از گرم شدن هوا و وقتی که ماهی ها به وزن کافی رسیدند، برداشت و روانه بازار مصرف می شود.
میرزایی از جمله مزایای ویژه این روش آبزی پروری را سهولت در احداث و اجرا نسبت به سایر روش ها، هزینه سرمایه گذاری کمتر و تولید بیشتر در واحد سطح، بهره برداری بهینه از منابع آب طبیعی و نیمه طبیعی و ایجاد اشتغال پایدار به صورت مستقیم و غیر مستقیم اعلام کرد.
وی تاکید کرد: قفس های اجرای این طرح در سدهای کردستان که دارای موج بلند (امواج) نیستند با استفاده از تور و بشکه های خالی ساخته و روی آب شناور می شود.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در این روش در 2 نوبت در ماه های مهر و بهمن بچه ماهی های 100 گرمی در قفس ها رها سازی می شود و برداشت ماهی نیز در 2 نوبت دی و اوایل خرداد صورت می گیرد.
وی یادآور شد: محصور کردن ماهی در یک سطح کم و افزایش ضریب رشد روزانه، امکان توسعه بیشتر و قابلیت جابجایی در سطح دریاچه و کاهش هزینه جانبی تولید و پایین آوردن ضریب تبدیل غذایی را از دیگر مزایای اجرای این طرح است.
میرزایی با اشاره با گسترش پرورش ماهی در قفس در سدهای کردستان افزود: چند طرح دیگر در سدهای سورال و سنگ سیاه دهگلان با همکاری شرکت آب منطقه ای استان کردستان در دست اجراست که با بهره برداری از آنها، ظرفیت تولید ماهی در این بخش به 300 تُن در سال افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: سدهای امیرآباد و رمشت کامیاران و تلوار بیجار که تنها کاربری زراعتی دارند، قابلیت بسیار خوبی برای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس دارند.
به گزارش ایرنا، استان کردستان با تولید سالانه بیش از 9 هزار تُن ماهی سردآبی و گرم آبی و داشتن منابع آبی مناسب یکی از استان های مستعد در تولید و پرورش ماهی است.
این استان با داشتن 12 سد در حال بهره برداری، 17 رودخانه دائمی و 24 رودخانه فصلی به لحاظ منابع آبی یکی از استان های مهم در شمال غرب کشور و از نظر تولید ماهی در این منابع آبی در بین استان های غیر ساحلی کشور در رتبه سوم و در تولید ماهی پرورشی در جایگاه نهم کشور قرار دارد.
سد زیویه در 26 کیلومتری شمال غربی کامیاران و در فاصله یک کیلومتری جنوب غربی روستای زیویه بر روی رودخانه شاهینی که جزء شاخه های اصلی سیروان است واقع شده، این سد دارای ظرفیت مخزن 16.2 میلیون مترمکعب است و در بهار امسال بر اثر بارش های مناسب 100 درصد ظرفیت آن تکمیل شد و سرریز کرد.
3020/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.