رضا میرزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به عمق بالای کاشت مین در برخی مناطق و وقوع بارندگی های شدید، احتمال انفجار مین در برخی نقاط وجود دارد لذا امسال 199 نقطه و 366 پایگاه مین گذاری شده دوران دفاع مقدس در استان مجددا پاکسازی می شود.
وی با بیان اینکه نقاط و پایگاه های مورد هدف در شهرستان های مریوان، بانه، دیواندره، سروآباد، بیجار، سنندج، کامیاران، دیواندره و سقز است، افزود: این مین ها در زمان جنگ تحمیلی در زمین کاشته شده و نیروهای مین روب مستقر در استان هم اکنون در حال انجام فعالیت های مین روبی و بازنگری مناطق آلوده هستند.
میرزایی با اشاره به وقوع پنج حادثه انفجار مین در این استان در ماه های فروردین و اردیبهشت جاری گفت: 2 مورد از این انفجارها در سقز و سه مورد نیز در مریوان، سنندج و کامیاران روی داد که چهار نفر در این حوادث مجروح شدند.
وی اضافه کرد: 2 نفر از زخمی های سال جاری از جمع نیروهای نظامی استان و 2 نفر نیز کودک بودند که یکی از این کودکان در حادثه روی داده در روستای نگل شهرستان سنندج دو دست و یک چشم خود و دیگری نیز در شهرستان سقز دست خود را از دست داد.
وی یادآور شد: این تعداد انفجار در طول دو ماه اول سال آماری نگران کننده است و اداره کل امنیتی استانداری کردستان اقدام به تشکیل جلسه فوری کمیسیون مین زدایی استان کرد که در آن علاوه بر تاکید بر بازنگری مناطق آلوده، مقرر شد فرمانداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها برای به‌هنگام سازی آموزش ها به مردم اقدام کنند.
مدیرکل امنیتی استانداری کردستان گفت: همچنین مقرر شد نماینده ستاد مرکزی مین روبی کشور در کردستان نسبت به تجدید علائم هشدار دهنده در برخی از مناطق و پایگاه ها اقدام کند.
میرزایی اظهار داشت: برنامه های مدون برای مین روبی در مناطق آلوده استان سالیانه تنظیم و توسط مدیریت پاکسازی کردستان اقدام و در شهرستان ها نیز موضوع با نظارت فرمانداری ها در حال اجرا است.
به گزارش ایرنا، تعداد شهدای ناشی از عملیات مین روبی نیروهای عمل کننده، نظامی و انتظامی در کردستان 91 نفر و تعداد جانبازان هم 110 نفر است و بیش از 170 نفر از مردم شهرستان های آلوده به مین استان از سال 1367 تا پایان سال 96 نیز جان خود را بخاطر برخورد با مین های بجای مانده از دوران دفاع مقدس از دست داده اند.
در هشت سال جنگ تحمیلی 26 هزار شهید در مرزهای استان کردستان تقدیم نظام جمهوری اسلامی شده اند که بیش از پنج هزار نفر از آنان کردستانی هستند.
520 حادثه شامل گلوله باران و بمباران مناطق غیر نظامی، شهرها، حمله شیمیایی به مردم بی دفاع و عملیات جنگی در دوران دفاع مقدس در استان کردستان ثبت شد.
ایران با عراق همسایه غربی خود یک هزار و 458 کیلومتر مرز دارد و حدود 227 کیلومتر این مرز در استان کردستان واقع شده و بانه، سقز، مریوان و سروآباد شهرستان های مرزی کردستان هستند.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.