به گزارش ایرنا، جمشید اسدی روز یکشنبه در همایش بازآفرینی شهری با تاکید بر احیای بافت فرسوده و ناکارآمد استان کردستان با بیان اینکه هم اکنون 50درصد از جمعیت شهری استان در بافت ناکارآمد زندگی می کنند اظهار داشت: این میزان جمعیت در سه هزار و 262 هکتار از بافت های فرسوده، حاشیه، تاریخی و منفصل شهری (الحاقی روستایی) زندگی کنند که این وسعت شامل 25 و هفت دهم درصد از محیط شهری است.
وی افزود: وسعت مصوب شهرهای استان کردستان 12 هزار و 672 هکتار است که در سه هزار و 262 هکتار بافت ناکارآمد حدود 2 برابر میانگین استان تراکم جمعیت وجود دارد که در صورت وقوع برخی حوادث، بیشترین میزان بحران در این مناطق احتمال می رود.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان افزود: از این رو مقاوم سازی واحدهای مسکونی قرار گرفته در بافت های ناکارآمد شهری از ضرورت های توسعه مدیریت شهری در شهرهای استان است و مسئولان کردستان برنامه های منسجم خود را از بهمن سال گذشته همزمان با هشت استان دیگر با دستور رئیس جمهوری آغاز کرده اند.
اسدی گفت: با توجه به اینکه تاکنون به وضعیت رضایت بخش در احیای بافت های ناکارامد شهری در استان محقق نشده است انتظار می رود شهرداری ها، بانک مسکن، راه و شهرسازی و سایر دستگاه های متولی این طرح تلاش خود را به سمت جذب اعتبارات مصوب دولت معطوف کنند.
وی ضمن مقایسه آمار صدور پروانه های ساخت و ساز استان در سال 90 با سال 95 یادآور شد: در انتهای سال 90 تعداد پروانه های صادره چهار هزار و 841 مورد برای 2 میلیون و 831 هزار مترمربع ساختمان بود که این آمار در سال 95 به 2 هزار و 559 پروانه به 924 هزار و 524 متر مربع کاهش یافته است.
اسدی افزود: این میزان کاهش قطعا در درآمد پایدار شهری استان تاثیر منفی برجای گذاشته که ضرورت توجه به این مساله از سوی دست اندرکاران می رود تا با استفاده از فرصت های طرح بازآفرینی شهری یا احیای بافت فرسوددر کنار ارتقای ایمنی ساکنان بافت ناکارآمد چالش کاهش پروانه های ساختمانی مرتفع کنند.
وی خاطر نشان کرد: با وجود اینکه دولت با احتساب 10 درصد یارانه به واحدهای مسکون در بافت ناکار آمد تسهیلات بلند مدت 6 و هشت درصدی پرداخت می کند اما استان در استفاده از این فرصت در سال گذشته غافل مانده و تنها 500 واحد مسکونی از چهار هزار و 396 واحد سهمیه سهمیه این تسهیلات را جذب کرده اند.
سرپرست مدیریت شعب بانک مسکن کردستان نیز در این آیین با بیان اینکه سال گذشته این استان کمترین میزان را در جذب تسهیلات بافت فرسوده و ناکارآمد دارد افزود: انتظار می رود این مساله با همکاری سایر دستگاه های استان با جذب سهمیه بسزایی از 100 هزار واحد مسکونی بانک مسکن کشور مرتفع شود.
جلال الدین سلیمی اظهار داشت: پیچیدگی مقررات اداری، عدم استقبال سرمایه گذاران از احداث واحدها در بافت های ناکارآمد، بالا بودن هزینه های سربار طرح ها، وجود مشکلات فنی متعدد در بافت فرسوده از مهمترین علت های میزان کم جذب تسهیلات در استان است.
وی با بیان اینکه اینکه در برنامه 100 هزار واحد مسکونی بانک مسکن کشور برای احیای بافت فرسوده سهمیه استان ها برای جذب هرچه بیشتر باز گذشته شده است گفت: همچنین شرکت سرمایه بانک مسکن در صدد برای اجرای این طرح در استان تمایل به انجام سرمایه گذاری است.
وی اضافه کرد: برای انجام این سرمایه گذاری نیازمند شنایایی لکه های بافت فرسوده در شهرهای استان است که تا کنون هیچ کدام از شهرداری ها نسبت به شنایایی و معرفی این لکه اقدام نکرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج نیز در این آیین با بیان اینکه بافت شهری به پنج بافت فرسوده، حاشیه ، میانی و برخوردار تقسیم می شود گفت: بافت فرسوده در این شهر حدود 53 درصد از جمعیت را در خود جای داده اما در عوض حدود 12 درصد جمعیت در بافت برخوردار زندگی می کنند.
جلال شریعتی اظهار داشت: طرح بازآفرینی شهری مهمترین گام برای رسدن به امنیت جانی و روانی در بافت های ناکار آمد است که باید تلاش شود تا با ارایه طرح های مختلف مردم این مناطق را به سمت اجرای این طرح تشویق کرد.
وی افزود: شهرداری سنندج در سال گذشته تخفیف 100 درصدی برای صدور پروانه های ساختمانی در بافت فرسوده کرده که تا کنون موفقیتی در هدف آن حاصل نشده که این مساله نشان دهنده عدم همسویی طرح ها با هم دارد.
وی گفت: می توان با هم سو کردن تمامی طرح ها به این موفقیت دست یافت.
به گزارش ایرنا، هم اکنون حدود نزدیک به 20 طرح بازآفرینی شهری با حدود 240 میلیارد ریال اعتبار در استان کردستان در دست اجراست که این طرح ها به عنوان یکی از آیتم های توسعه زیرساخت در بافت های ناکارآمد محسوب می شود.
هم اکنون 30 درصد جمعیت شهری کشور شامل 19 میلیون نفر از 56 میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می کنند و این میزان در استان کردستان حدود 50 درصد از جمعیت یک میلیون و 600 هزار نفری است.
نایسر، ننله، حسن آباد، تقتقان و فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره)، محله قلعه و محله تازه آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می شوند.
در استان کردستان می توان از سنندج و مریوان به عنوان 2 شهری که بیشترین میزان حاشیه نشینی را دارند، نام برد اگر چه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.
3034/ 3020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.