امروزه نمی توان نقش کاربردی زنان در جامعه را انکار کرد چرا که آنان به عنوان نیمی از پیکره جامعه توانسته اند با فعالیت های موفق، نقش تاثیرگذاری در عرصه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و مدیریتی ایفا کنند بطوریکه در بسیاری از موارد چرخش این عرصه ها به حضور آنان بستگی دارد.
بدون شک حذف زنان در هر عرصه ای آسیب های جبران ناپذیری به جامعه می زند و دین مبین اسلام نیز از ابتدا بر این مهم واقف بود و با فرصت دهی به بانوان در بسیاری از رویدادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این مساله را در آموزه های خود آورده و علاوه بر آن با تایید و تشویق زنان در این حوزه ها، به حضور آنان مشروعیت دو چندان بخشیده است.
مخالفت با زنده به
گور کردن دختران در دوران جاهلیت و ظهور اسلام نخستین گام این آیین الهی برای توجه به نقش زنان در جامعه است و بیعت حضرت خدیجه به عنوان نخستین زن مسلمان با پیامبر اکرم (ص) به عنوان زمینه ای برای حضور سیاسی، اهمیت دادن به فعالیت های اقتصادی، سهم آفرینی زنان در مساله هجرت به عنوان یک رویداد اجتماعی را عینیت بخشید.
حضور حضرت فاطمه (س) به عنوان یکی از زنان بزرگ اسلام در عرصه های سیاسی و اجتماعی مانند ماجرای سقیفه و فدک و نقش آفرینی حضرت زینب (س) در نهضت عاشورا از دیگر مثال های روشن توجه دین اسلام به نقش زنان در عرصه های مختلف است.
انقلاب اسلامی ایران که نهضتی تاسی گرفته از دین اسلام است نیز از ابتدای شکل گیری خود به زنان فرصت نقش آفرینی داد که انتخاب خانم دباغ به عنوان فرمانده سپاه همدان با نظر خاص امام راحل نمونه بارزی در این خصوص است و همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بسیاری از سخنان خود بارها بر ترسیم جایگاه ویژه زنان در عرصه های مختلف جامعه تاکید کرده اند.
اینها مثال های روشنی برای اهمیت دادن دین اسلام و انقلاب اسلامی به جایگاه زن در جامعه بود و می توان نتیجه گرفت انتصاب و انتخاب یک زن به عنوان مدیر در راس یک سازمان و دستگاه اجرایی مشکلی ندارد اما لازم است برای احقاق حقوق آنان تلاش های گسترده و بیشتری از سوی مسئولان و دست اندارکاران انجام شود.
تحقق این مهم در دولت تدبیر و امید، رنگ واقعی به خود گرفت بطوریکه در منشور حقوق شهروندی به صراحت بر ارتقای حقوق بانوان تاکید شده است و ماده 11 این منشور اشاره می کند که زنان حق‌ دارند در سیاست‌گذاری، قانون ‌گذاری، مدیریت، اجرا و نظارت مشارکت فعال و تأثیرگذار داشته و بر اساس موازین اسلامی از فرصت‌های اجتماعی برابر برخوردار شوند.
علاوه بر آن حجت الاسلام حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم و دوازدهم در بهمن سال 96 دستور داد طی چهار سال 30 درصد از پست های مدیریتی در اختیار زنان قرار گیرد و هم اکنون بسیاری از استان ها کار خود را برای تحقق این امر آغاز کرده اند.
کردستان به عنوان یک استان فرهنگی نیز از این غافله عقب نمانده است و با انتخاب مدیران زن، فرصت نقش آفرینی این قشر را فراهم کرد که از جمله آن می توان به انتخاب فریبا رضایی به عنوان مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در اول اردیبهشت سال جاری اشاره کرد.
پیش از این نیز بانوان دیگری در این استان به عنوان مدیر انتخاب شده بودند که از جمله می توان سهیلا شیخی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان، آوات کریمی مدیر شبکه بهداشت و درمان کامیاران، فریبا مرادی مدیرکل سابق پست کردستان و عضو فعلی هیات مدیره پست جمهوری اسلامی ایران را نام برد.
علاوه بر آن برخی از مدیران کل استان از جمله مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی معاونان خود را از جمع بانوان شاغل آن اداره کل انتخاب کرده که این انتصاب ها نشان از توجه مدیران به توانمندی و توانایی این قشر است.
اما آنچه که بیشتر در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است جای خالی زنان در پست های مربوط به حوزه وزارت کشور از جمله معاونان استاندار یا مدیران کل استانداری به جز مدیرکل امور بانوان و خانواده، فرمانداران و بخشداران شهرستان ها مشاهده می شود.
هر چند پس از انتصاب بهمن مرادنیا به عنوان استاندار بومی برای کردستان در دولت دوازدهم بحث انتخاب یک زن به عنوان فرماندار در شبکه های مجازی مطرح شد اما این بحث در حد همان اخبار تایید نشده، باقی ماند.
حال انتظار می رود مسئولانی که در انتخاب ها و انتصاب مدیران نقش تاثیر گذاری دارند با تاسی از آموزه های اسلامی، تاکیدهای رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری زمینه حضور زنان در عرصه های مدیریتی این استان را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند.
خبرنگار ایرنا مرکز کردستان
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.