جعفر عبدالله پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مبارزه با این آفت برای سومین سال متوالی در محدوده جنگل های بلوط روستاهای دورود، ذکریان، قلعه جی و چندین روستای دیگر که دارای شرایط بحرانی و نیمه بحرانی هستند، انجام می شود.
وی افزود: همچنین همزمان با اجرای این طرح، پروژه گیاه پزشکی با عنوان مبارزه با آفات پروانه جوانه خوار بلوط نیز در جنگل های این شهرستان آغاز شده است.
عبدالله پور تاکید کرد: این پروژه شامل 2 مرحله پایش و انجام عملیات کنترل و مبارزه است که عملیات مونیتورینگ و پایش در سطح بیش از 60 هزار هکتار با هماهنگی کارشناسان ناظر منابع طبیعی صورت گرفته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد با اشاره به شروع عملیات کنترل و مبارزه در سطح یک هزار و 200 هکتار از مناطق بحرانی سروآباد، بانه و مریوان یادآور شد: سهم شهرستان سروآباد با اعتبار 750 میلیون ریال اجرای طرح در650 هکتار جنگل است.
وی به نحوه مبارزه و کنترل آفت جوانه خوار بلوط اشاره کرد و گفت: مبارزه مکانیکی شامل قطع و بریدن سرشاخه های آلوده به آفت، خارج و معدوم سازی در خارج از جنگل که عملا این کار در چنین زمانی امکان پذیر نیست.
به گفته وی، روش مبارزه مکانیکی بدلیل اینکه در مرحله شفیرگی و زمانی که درختان در حالت خواب زمستانی هستند در اسفند ماه قابل اجرا است و نتیجه بخش خواهد بود.
عبدالله پور اضافه کرد: روش دوم محلول پاشی با استفاده از محلول بیولوژیک BT یا باسیلوس تورنژیانسیس که یکی از انواع حشره کش های بیولوژیکی جهت حذف آفت و در مرحله لاروی بکار برده می شود قابل انجام است.
وی افزود: روش دوم که توسط منابع طبیعی در حال اجراست، مقدار استفاده با درصد یک کیلو به هزار لیتر با استفاده از تراکتور، عملیان محلول پاشی انجام می شود.
وی یادآور شد: روش سوم مبارزه فرمونی است که شامل تهیه فرمون مرتبط با نوع آفت، تهیه پاکت های مخصوص تله گذاری، تهیه چسب و مواد لازم، نصب و سرکشی به موقع، جمع آوری تله های آلوده و معدوم سازی در خارج از جنگل است.
به گزارش ایرنا، جوانه خوار بلوط یکی از مهمترین عوامل خسارت زای طبیعی به جنگل های بلوط است که میزبان این آفت گونه های مختلف بلوط است، این آفت در مرحله لاروی از جوانه ها و برگ ها تغذیه کرده و در صورت طغیان آفت درختان عاری از برگ می شوند.
فعالیت لارو آفت از اوایل فصل بهار با ظهور جوانه های بلوط شروع و تا اوسط اردیبهشت ادامه دارد سپس با ایجاد تا خوردگی در برگ ها تبدیل به شفیره می شوند ک طول این دوره 15 روز است.
ظهور پروانه ها تدریجی است و مدت زمان بین خروج اولین و آخرین پروانه ها تقریبا 25 تا 30 روز طول می کشد این حشره در سال دارای یک نسل و مرحله زمستان گذرانی آفت به صورت تخم است.
لارو پروانه جوانه ‌خوار بلوط با نام علمی Tortrix viridana از خانواده Tortricidae ها یکی از مهمترین آفات برگ خوار بلوط در جنگل های زاگرس محسوب می شود.
حضور این حشره تاکنون در جنگل های بلوط زاگرس مرکزی در استان های کردستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، فارس، چهارمحال و بختیاری و در شمال کشور گزارش شده است.
از مساحت 2 میلیون و 937 هزار هکتار استان کردستان، بیش از 374 هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد.
جنگل های این استان که جز جنگل های زاگرس شمالی هستند در طول بیش از 50 هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت نابی است.
7354/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.