منصور مرادی روز جمعه در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: جمعی از نمایندگان مردم این استان ها در مجلس شورای اسلامی و تعدادی از زنان فعال کُرد این استان ها چند روز پیش با معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رئیس‌ جمهور دیدار و گفت و گو کردند.
وی افزود: زنان کُرد از زنان پرتلاش و غیوری هستند که پا به پای مردان خود در مناطق صعب العبور به غیر از خانه داری مشغول فعالیت های کشاورزی و دامداری هستند و نقش مهمی در تامین معیشت خانواده دارند.
مرادی بر لزوم حمایت از زنان بی سرپرست در مناطق کُردنشین تاکید کرد و یادآور شد: با توجه به شرایط خاص مناطق کردنشین، در بحث ایجاد اشتغال و ایجاد تعاونی ها زنان بی سرپرست باید مورد حمایت قرار گیرند.
نماینده مردم شهرستان های مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با ایجاد اشتغال برای زنان بی سرپرست در مناطق کردنشین باعث ایجاد درآمد برای خانواده های آنها شده و از سویی باعث مشکلات اجتماعی نیز کمتر می شوند.
وی گفت: ایجاد اورژانس های اجتماعی در مناطق کردنشین برای بررسی و پیگیری مشکلات زنان بی سرپرست و سایر افرادی که مشکلات خانوادگی دارند، یک ضرورت و یک نیاز است که باید بیشتر مورد توجه بهزیستی قرار گیرد.
مرادی به اصل 15 قانون اساسی نیز اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه فرزندان بیشتر وابسته به مادران هستند، حق آموزش به زبان مادری در مناطق کُردنشین یک نیاز و ضرورت است که باید پیگیری و محقق شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه نیمی از جمعیت جامعه را زنان تشکیل می دهند باید از حق و حقوق این قشر زحمت کش جامعه حمایت شود تا حقوق واقعی آنها ضایع نشود.
وی افزود: مشارکت زنان در جامعه باید پر رنگ تر شود و از آنها در سطوح مدیریتی استفاده کرد اما در استان کردستان هنوز این موضوع مهم محقق نشده و تعداد مدیران کل زن در استان و مدیر زن در شهرستان ها زیاد نیست.
به گفته مرادی، در مناطق کردنشین زنان شاعر و نویسنده زیادی وجود دارند اما مورد حمایت واقع نمی شوند لذا حمایت از آنها و همچنین حمایت از انجمن ها و سمن های زنان کُرد که تشکیل شده از دیگر خواسته ها در این دیدار بود.
وی به عدم پوشش شبکه های دیجیتالی در سطح روستاهای حوزه انتخابیه خود اشاره کرد و گفت: بدلیل عدم پوشش کامل شبکه های دیجیتالی داخلی، استفاده از ماهواره و برنامه های ضد فرهنگی آن در این مناطق رو به گسترش است و همین باعث افزایش مشکلات خانوادگی از قبیل طلاق و فروپاشی خانواده ها می شود.
وی به تشکیل کارگروه های اقوام نیز اشاره کرد و افزود: در جلسات کارگروه های اقوام که هر چند ماه یک بار در دفتر معاونت رئیس جمهور در امور زنان برگزار می شود، کار گروه زنان کُرد نیز باید وجود داشته باشد.
نماینده مردم شهرستان های مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وعده معاون رئیس جمهوری در امور زنان برای انتخاب یکی از زنان فعال کُرد به عنوان مشاور خود در مناطق کُردنشین، از تدوین لایحه حمایت از زنان نیز خبر داد و گفت: به زودی لایحه تامین امنیت زنان در مقابل خشونت در مجلس شورای اسلامی مطرح و انشاالله به تصویب خواهد رسید.
به گزارش ایرنا، شهرستان های سروآباد و مریوان با جمعیت بیش از 250 هزار نفری در غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و یک کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارند.
7354/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.