سعید سنجابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سیرانبند نخستین بازارچه کشور است که طرح واردات کالا با کارت الکترونیکی پیله وری را اجرا می کند، اظهار کرد: هر کارت پیله وری ماهانه پنج میلیون ریال از تخفیف گمرکی برای واردات کالا برخوردار می شود.
وی افزود: کالاهای که از طریق مرز سیرانبند وارد می شود در گمرکات داخلی ترانزیت و در بازارچه سیرانبند با کارت پیله وری مرزنشینان تخلیه خواهد شد.
سنجابی تاکید کرد: برای میزان واردات کالا نیز محدودیتی وجود ندارد اما هر پیله ور با کارتی که در اختیار دارد در ماه تنها تا سقف پنج میلیون ریال از معافیت گمرکی می تواند استفاده کند.
به گفته وی، بازارچه سیرانبند نسبت به دیگر بازارچه های مرزی در کشور از امکانات بهتری برخوردار است، ساختمان، سامانه جامع گمرکی و خط فیبر نوری دارد اما برای واردات کالا با کارت الکترونیکی مرزنشینان نیاز است اقدامات اساسی انجام شود و امکانات موجود برای اجرا در گام اول مناسب است.
وی یادآور شد: بازارچه سیرانبند نیاز به دیوار کشی، ایجاد انبار، محوطه سازی، روشنایی و جاده دسترسی مناسب دارد البته گمرک آمادگی لازم را در زمینه اجرای این طرح دارد و کانکسی برای انجام کارهای اداری پیله وران در بازارچه مستقر شده که باید تجهیز شود.
سنجابی اضافه کرد: امکانات بازارچه سیرانبند برای شروع اجرای طرح پیله وری مناسب است اما با افزایش حجم فعالیت ها به لحاظ کمبود نیروی انسانی، امکانات زیرساختی، فضای تخلیه و بارگیری با مشکل مواجه خواهیم شد.
رئیس گمرک بانه کرد: بسیاری از برنامه های این طرح در هنگام اجرا مشخص می شود.
وی به تردد روزانه بیش از 160 دستگاه کامیون حامل کالا در جاده مرز سیرانبند اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح ساماندهی مرزی و آغاز فعالیت پیله وران، روزانه 500 کامیون در این مسیر تردد می کنند در ظرایطی که این جاده ظرفیت این حجم بالای تردد را ندارد.
وی یادآور شد: سامانه جامع گمرکی در بازارچه مستقر است که برای واردات کالاها هم کاربرد دارد و در آینده گمرک ایران زیر سامانه گمرک را فعال می کند.
سنجابی با بیان اینکه سامانه گمرکی محدودیتی برای حجم واردات و صادرات ندارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه روال کار صادرات و طرح پیله وری متفاوت است باید سامانه گمرکی جداگانه ای برای این دو تعریف شود
به گزارش ایرنا، طرح انتقال مبادلات مرزی معابر موقت به بازارچه های رسمی با استفاده از کارت الکترونیکی پیله وری در اوایل مرداد ماه امسال مصوب شد، این طرح در چهار استان کشور اجرا می شود تا واردات کالاها به صورت قانون مند انجام می شود.
شهرستان بانه 84 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد و بازارچه سیرانبند بانه دومین بازارچه مرزی استان کردستان که تاکنون فقط صادرات کالا در آن انجام می شد ولی از روز دوشنبه هفتم اسفند با شروع فعالیت پیله وران، واردات کالاهای مجاز نیز در این بازارچه انجام خواهد شد.
فعالیت معابر موقت مرزی به درخواست دولت مرکزی عراق به منظور کنترل و ساماندهی مرزها تعطیل شد و در آینده تمام مبادلات تجاری ایران با عراق از طریق مرزهای رسمی انجام می شود.
تاکنون 11 هزار کارت الکترونیکی پیله وری در بانه برای سرپرستان خانوارهای روستاهای تا شعاع 20 کیلومتری مرز صادر شده است.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
7469/9102
انتهای پیام /*
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.