هر چند از قدیم رسانه ها به عنوان پلی بین مردم و مسئولان عمل کرده و خواست ها و انتظارات 2 طرف را به همدیگر منتقل می کردند، اما در جوامع امروزی بدلیل گسترش روز افزون وسایل ارتباط جمعی، این کارکرد نیز متحول شده و رسانه ها تنها پل ارتباطی نیستند بلکه بطور مستقیم در توسعه نقش ایفا می کنند.
بسیاری از شخصیت های سیاسی و اقتصادی برجسته و شرکت های موفق ملی و بین المللی بر نقش رسانه پی برده و برای پیشبرد اهداف خود، مشاوره رسانه ای دارند و به خوبی از این پتانسیل استفاده می کنند.
در استان کردستان که از ادوار گذشته از توسعه نیافتگی رنج می برد رسانه ها نتواستند بحث توسعه و شکوفایی اقتصادی را به عنوان یک مطالبه خود بیان کنند این در حالی است که این استان به لحاظ داشتن رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری غنی بوده و تعدد اخیر رسانه در این استان در طول تاریخ بی نظر بوده است.
هر چند کردستان از جمله استان های فاقد روزنامه است اما با گسترش اینترنت و فضای مجازی این خلاء تا حدودی جبران شده است و هم اکنون علاوه بر صدا و سیمای مرکز کردستان، 59 عنوان رسانه دارای مجوز در استان فعالیت می کند که شامل 9 هفته نامه و پنج دو هفته نامه، 18 ماهنامه و یک 2 ماهنامه، 10 فصلنامه و 2 دو فصلنامه، 10پایگاه خبری و یک خبرگزاری است.
از این تعداد سه عنوان فصلنامه به صورت الکترونیکی بکار خود ادامه می دهند و 43 نشریه در طول سه سال گذشته مجوز فعالیت گرفتند.
در کنار این پتانسیل خوب رسانه ای در کردستان، نقش آنها در توسعه استان کمرنگ بوده و این رسانه فعالیت خود را در راستای توسعه استان قرار نداده و یا آنچه بود بسیار محدود و انگشت شمار است.
اما رسانه های کردستان بر این باور واقف هستند که محرومیت این استان بدلایل مختلفی از جمله شرایط اقلیمی، محرومیت تاریخی دوران طاغوت، درگیر بودن در دوران جنگ تحمیلی و عدم تمایل به سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی در ادوار گذشته نسبت به سایر استان ها همجوار، مضاعف است.
در ادوار گذشته برخی از رسانه های دانسته یا نادانسته، تصویر غیر واقعی از کردستان را برای عموم به نمایش گذاشته بودند و ذهنیت نادرستی در افکار عمومی نسبت به مردم فرهنگی این منطقه ایجاد کرده بودند.
حال رسانه های کردستان وظیفه خطیرتری بر عهده دارند و باید ضمن تغییر و تصحیح این باور نادرست، تصویری واقعی تر از کردستان را بازتاب دهند تا زمینه ساز حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در کردستان شود و رونق بخش اقتصاد این منطقه باشد.
رسانه ها می توانند قابلیت های و پتانسیل های این استان، از جمله دسترسی به منابع آبی و وجود 34 سد در دست بهره داری و مطالعه، داشتن 2 پایانه مرزی سیرانبند بانه و باشماق مریوان، یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی و یک میلیون و 587 هزار هکتار مرتع و جنگل، جاذبه های گردشگری و توریستی از جمله دریاچه زریبار مریوان، غار طبقاتی کرفتو و منطقه زیویه، نیروی انسانی مناسب را بازتاب دهند.
وجود امنیت خود پیش زمینه توسعه بوده و رسانه ها کردستان می توانند با بیان امنیت و آرامش موجود در کردستان زمینه را برای حضور سرمایه گذاران فراهم کنند رسانه های می توانند با انتقاد از برخی نارسایی ها، زمینه را برای توسعه فراهم کرده و مطالبه گر این حوزه باشند.
مدیران دولتی و خصوصی کردستان نیز می توانند از این ظرفیت رسانه ها در استان به خوبی استفاده کنند و در یافتن راهکارهای توسعه استان و رفع موانع توسعه از قدرت رسانه ها بهره بگیرند.
موضوع توسعه و شکوفایی اقتصادی محوری گسترده بوده و برای توسعه همه جانبه باید تمام جریان ها همسو در این راستا عمل کنند و رسانه ها نیز با توجه قدرت تاثیرگذاری که دارند می توانند خود هم بخشی از توسعه بوده و هم مطالبه گر خوبی برای این مقوله باشند.
خبرنگار مرکز سنندج
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.