در این مطلب آمده است: حدود 300 سال پیش رهگذری از دشت‌های لیلاخ در نزدیکی دهگلان عبور می‌کند و به سرزمینی خوش آب و هوا می ‌رسد و با حفر قنات‌های متعدد آن منطقه را آباد می ‌کند و با لطف خدا رنگ زندگی به آنجا می‌بخشد.
این منطقه که در 45 کیلومتری قروه و در بخش مرکزی آن قرار دارد و جزء این شهرستان محسوب می‌شود به احترام بانی آن نبی‌آباد نام گرفت.
با وجود اینکه این روستا در حاشیه جاده قروه به کامیاران و استان کرمانشاه قرار دارد تاکنون از نعمت داشتن امکانات رفاهی مانند جاده و طرح‌های عمرانی بی نصیب است.

**سهم اندک روستا از اجرای طرح هادی
دهیار نبی‌آباد می ‌گوید: این روستا در 45 کیلومتری قروه و جزء بخش مرکزی این شهرستان محسوب می شود این روستا دارای بافتی کلنگی با 250 خانوار و یک هزار نفر جمعیت ثابت است.
بهروز سیفی می‌افزاید: فاز اول طرح هادی در این روستا از سال 94 کلید خورد و تنها با بودجه اندک توانستیم 100 متر از حاشیه پیاده رو مسجد را سنگ فرش کنیم.
وی ادامه می دهد: در 2 سال اخیر نیز در 3 فاز اجرایی طرح هدایت فاضلاب خانگی با متراژ 6 هزار متر اجرا شد.
این دهیار جوان می ‌گوید: بهره‌برداری از طرح فاضلاب روستا نیازمند حدود 500 متر طرح فاضلاب دیگر با اجرای چاه سپتینگ به همراه حوضچه و گودال بتنی است که این رویه نیازمند اعتبار 200 میلیون تومانی است.
دهیار نبی‌آباد ادامه می‌ دهد: در سال‌ جاری عملیات زیرسازی و توسعه معابر روستای نبی‌آباد را آغار کردیم. همچنین دراین زمینه تنها 10 میلیون تومان اعتبار دریافت کردیم که زیرسازی خیابان‌های آن نیازمند اعتبار 170 میلیون تومانی است.
سیفی می‌گوید: آسفالت، جدول‌کشی، سنگفرش پیاده‌رو و... این روستا با توجه به برآوردهای صورت گرفته برای اجرایی شدن یک میلیارد اعتبار لازم دارد.

**کمبود امکانات رفاهی
رئیس شورای اسلامی نبی‌آباد می‌ گوید: این روستا دارای فضای مسکونی 20 هکتاری است که تنها چهار خیابان اصلی و 10 کوچه فرعی بدون هیچ زیر ساختی در آن اجرا شده است. همچنین با توجه به ساختار روستا ضرورت دارد که پنج خیابان دیگر به همراه 15 کوچه در آن اجرا شود.
کیومرث سیفی ادامه می دهد: با وجود اینکه بیش از دو دهه از عمر طرح هادی در کشور می‌گذرد اما این مهم در روستای نبی‌آباد کمتر به چشم می خورد.
وی می‌ افزاید: با وجود درآمد ناپایدار روستاییان ساکنان آن توانستند با دریافت تسهیلات بانکی 180 واحد مسکونی نوساز احداث کنند. همچنین مشکلی که در این زمینه وجود دارد بازپرداخت این وام 15 میلیون تومانی با سود 16 درصد است که مردم توام پرداخت آن‌ را ندارند.
سیفی تصریح می ‌کند: به منظور تامین آب شرب روستا یک حلقه چاه حفاری شده است که در این زمینه بسیج سازندگی ناحیه سپاه قروه 30 میلیون تومان برای لوله‌کشیدر روستا بدون هیچ چشم داشتی هزینه کرده است. همچنین بهره‌برداری از آن نیازمند ساخت مرکز پمپاژ، حوضچه، برق و شبکه توزیع است که 300 میلیون اعتبار لازم دارد.
وی می‌افزاید: این روستا تنها منطقه‌ای از شهرستان قروه است که هیچگونه عملیات آسفالت ‌ریزی و جدول‌گذاری در معابر و خیابان‌های آن صورت نگرفته است. همچنین ضرورت دارد برای رفاه حال روستاییان به این مهم رسیدگی شود.
رییس شورای اسلامی نبی‌ آباد می ‌گوید: با همکاری سازمان نوسازی مدارس استان و یک نیکوکار تهرانی یک مدرسه 6 کلاسه در این روستا احداث شد که امکان ادامه تحصیل برای 150 دانش‌آموز را فراهم ساخته است. همچنین در این زمینه 200 میلیون تومان هزینه شده است.

**مشکلات نبی‌ آباد
عضو شورای اسلامی نبی‌آباد می‌گوید: تنها خانه بهداشت این روستا جوابگوی نیازهای بهداشتی و درمانی ساکنان آن نیست. همچنین تنها پزشک عمومی به صورت یک روز در هفته برای رسیدگی به وضع گروه‌های خاص مانند زنان باردار، افراد مسن، بیماران دارای فشار خون بالا، دیابتی، اعصاب و روان و... رسیدگی می ‌کند.
داوود سیفی ادامه می دهد: در این روستا هنوز امکاناتی مانند تلفن ثابت و اینترنت وجود ندارد. همچنین در این زمینه برای کمترین کار بانکی و یا تحصیلی دانش آموزان باید به شهر رفت.
وی می‌افزاید: برای احداث سالن سرپوشیده و چند منظوره ورزشی یک قطعه زمین پنج هزار متری توسط ساکنان روستا در نظر گرفته شده که تکمیل و بهره‌برداری از آن نزدیک به یک میلیارد تومان اعتبار لازم دارد.
وی می‌ گوید: مردم این روستا به فضای شاد و سالم مانند مکان بازی و تفریح (پارک) لازم دارند که بودجه بسیار اندک دهیاری نمی ‌تواند این نیاز آنان را برآورده سازد.
عضو شورای اسلامی نبی‌آباد تصریح می ‌کند: بیش از 300 نفر جوان تحصیل کرده در این روستا وجود دارد که برای تامین مخارج زندگی به کارگری در شهرهای بزرگ کشور مانند تهران رفتند. همچنین نبود امکانات رفاهی موجب شده که 100 خانوار این روستا به شهرستان قروه مهاجرت کنند.
سیفی در ادامه می ‌گوید: با توجه به ظرفیت دانش آموزان و نیاز آنان به کارهای تحقیقاتی، خدمات قبوض حامل‌های انرژی و... نیازمند احداث یک مرکز پست بانک هستیم.
وی می‌ افزاید: با وجود اینکه در مسیر چند شهر قروه، دهگلان، کامیاران و استان کرمانشاه هستیم اما همچنان از نعمت خطوط ناوگان حمل و نقل عمومی بی نصیب هستیم. همچنین این در حالی است که با وجود متقاضیان هیچ گونه سازمانی(تاکسیرانی و پایانه و حمل وقت جاده‌ای) هیچ گونه تسهیلات و مجوز فعالیتی صادر نمی‌کنند.

**ظرفیت‌های مغفول روستایی
یکی از ساکنان نبی‌آباد می‌گوید: با وجود فضای مناسب مانند اصطبل در تمامی خانه‌های روستایی در زمینه دامپروری ، هیچ گونه تسهیلات بانکی در اختیار مردم قرار نگرفته است.
محمد صدیق مفاخر ادامه می ‌دهد: بیش از 2 هزار هکتار اراضی کشاورزی در این روستا وجود دارد که تنها 300 هکتار آن به صورت آبی زیر کشت محصولاتی مانند گندم و جو می رود. همچنین در این زمینه چند حلقه چاه دستی حفر شده که تنها 10 اینچ آب دارد.
وی می‌افزاید: در سال های نه چندان دور 20 حلقه چشمه و یک قنات قدیمی در این منطقه وجود داشت که به دلیل برداشت بی رویه از آب های سطح و کاهش بارش‌های فصلی کاملا خشک شده‌اند.
این کشاورز ادامه می ‌دهد: به صورت میانگین سالانه بیش از 500 تن گندم در این منطقه تولید می‌شود اما با این وجود علاوه بر پرداخت نکردن بدهی گندمکاران، هیچ تسهیلاتی نیز در اختیار آنها قرار نمی گیرد. همچنین در این روستا محصولات دیگری مانند نخود، جو، لوبیا، عدس و سیب زمینی نیز کشت می‌شود.

**توجه به زیر ساخت‌های روستایی
یکی دیگر از ساکنان این روستا می‌گوید: بخش عمده‌ای از جمعیت این روستا را زنان و دختران خانه دار تشکیل می‌دهند که به جز امور خانه و کشاورزی فصلی بیکار هستند.
ولی رستمی ادامه می دهد: در گذشته زنان این روستا به نخ ریسی، گلیم و قالی بافی می پرداختند که به دلیل نبود مواد اولیه و گران بودن، این هنر را رها کردند.
وی می‌افزاید: با احداث یک کارگاه رنگرزی در قروه می توان پشم، نخ و مواد اولیه صنعت قالیبافی را تهیه کرد و ساکنان نبی‌آباد می‌توانند با ایجاد مشاغل خانگی علاوه بر درآمد زایی این هنر را رواج دهند.
رستمی تصریح می‌ کند: موقعیت جغرافیایی منطقه به دلیل دشت‎های وسیع لیلاخ می تواند زمینه ایجاد ورزش‌های هوازی همچون پاراگلایدر باشد. همچنین از حاشیه جاده‌ای که از این روستا به کامیاران و استان کرمانشاه می ‌گذرد می‌ توان استراحت‌گاه‌های مختلفی ایجاد کرد که به جذب مسافر و گردشگر کمک کند و نتیجه آن درآمدزایی برای روستاییان را به همراه دارد.
وی می‌ افزاید: تنها راه حل جلوگیری از مهاجرت‌های فصلی و دائمی در این روستا توجه به زیر ساخت‌های عمرانی و ایجاد مشاغل خانگی است. همچنین دستگاه‌های اجرایی مانند سازمان فنی و حرفه‌ای، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جذب سرمایه گذارانی در این زمینه موثر خواهد بود.
منبع: هفته نامه بیانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.