فرماندار شهرستان بانه از تخصیص بیش از 50 درصد اعتبارات تملک دارایی این شهرستان در سالجاری به حوزه روستایی خبر داد.
به گزارش ایلنا، محمد فلاحی توجه به توسعه روستاها را از اولویتهای دولت دانست و گفت: در همین راستا امسال 13 میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک دارایی شهرستان بانه برای توسعه زیر ساخت های روستایی در این شهرستان اختصاص یافتهاست.
وی با بیان اینکه کل اعتبارات شهرستان بانه از محل اعتبارات تملک دارایی امسال 25 میلیارد تومان بوده، افزود: این مقدار تخصیص، بیش از 50 درصد کل اعتبارات تملک دارایی شهرستان بانه در سالجاری بوده است که به روستاهای این شهرستان اختصاص یافته است.
فلاحی تصریح کرد: بهرغم اینکه توسعه مبادلات مرزی در شهرستان بانه نیز از سیاستهای دولت است اما در کنار آن توسعه و احیای بخش کشاورزی و دامپروری نیز در اولویت برنامههای کاری دولت در بانه است.
فرماندار بانه خاطرنشان کرد: در همین راستا و به منظور توسعه و احیای بخش کشاورزی در بانه ستاد رفع تداخلات اراضی کشاورزی تشکیل شده که اصلیترین کار این ستاد، رفع تعارضات کشاورزان با منابع طبیعی بر سر مالکیت زمینهای مورد مناقشه است که در این خصوص تا کنون بالغ بر 600 هکتار از این اراضی که محل اختلاف بوده است به نفع کشاورزان رفع تداخل شده و در اختیار آنان قرار گرفته است.
وی اجرای طرح توسعه باغات در اراضی دیم و شیب دار را هم از دیگر اقدامات در راستای توسعه بخش کشاورزی در بانه عنوان کرد و گفت: تا به امروز 200 هکتار از این اراضی نیز برای اجرای این طرح به کشاورزان در روستاهای بانه واگذار شده است.
فلاحی گفت: علی رغم این اقدامات خرید اصله نهال و واگذاری اراضی جنگلی در مناطقی که از تراکم کمتری برخوردار هستند برای کاشت درختان مثمر مانند بادام و سماق در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
فرماندار بانه گفت: در راستای توسعه و حمایت از پرورش دهندگان بز مرخز در بخش آرمرده نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شده است که در کنار پرداخت تسهیلات قرض الحسنه؛ بهبود و صلاح جایگاه دام از این اقدامات است.
فلاحی احیای صنایع دستی و شالبافی به عنوان صنایع دستی برجسته در بانه را هم از جمله کارهای در اولویت و در برنامه دانست و گفت: به همین منظور نمایشگاه دائمی صنایع دستی در آرمرده دایر خواهد شد که برای احداث این نمایشگاه یک میلیارد ریال تخصیص یافته که قرار است در محل ساختمان شهرداری آرمرده و توسط شهرداری این شهر احداث شود.
فرماندار بانه در بخش دیگری از سخنان خود به ساماندهی مبادلات مرزی در این شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 85 قلم کالای مجاز توسط کولبرها از دو معبر مرزی بانه وارد بازار می شود و بر اساس آخرین مصوبه هیئت دولت تمام روستاهای بانه تا شعاع 20 کیلومتر از مزایای کارت های کولبری بهره مند خواهند شد.
وی گفت: قطعا توسعه و اصلاح مبادلات مرزی در بانه برای بالا بردن سطح معیشت مرزنشینان از سیاست های دولت است بطوریکه بیمه کردن کولبران و اصلاح روش وارد کردن کالا بجای وارد کردن از معابر صعب العبور از طریق بازارچه رسمی سیران بند از این اقدامات خواهد بود.