هورامان عثمان زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پایگاه از چند روز قبل به صورت سیار در حاشیه دریاچه زریبار راه اندازی شده است.
وی اضافه کرد: این پایگاه ساحلی برای نجات شناگران سانحه دیده احتمالی در دریاچه زریبار و کمک رسانی به این افراد ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه در این پایگاه یک تیم سه نفره شامل امدادگر و نجات غریق حضور دارند اظهار کرد: این پایگاه مجهز به یک قایق موتوری، آمبولانس و ست نجات است که آمادگی کامل برای کمک به حادثه دیدگان را دارد.
عثمان زاده گفت: این امدادگران در صورت رویداد حادثه ای با پرتاب کردن جلیقه نجات، بویه نجات و یا انجام عملیات نجات فیزیکی به حادثه دیدگان یاری می رسانند.
وی از شهروندان خواست از شناکردن در این دریاچه خودداری کنند و در صورت نیاز و رویدادن اتفاق ناگوار برای شهروندان با شماره تلفن گویای 112 و شماره تلفن ثابت 34521579 به امدادگران این جمعیت اطلاع دهند.
وی گفت: این پایگاه سیار از سال 1389 تاکنون هر سال از 10 تیر تا 10مهر در حاشیه دریاچه زریبار دایر بوده است.
رئیس جمعیت هلال احمر مریوان با اشاره به اینکه در قسمتی از دریاچه، محلی برای شنا تعیین شده افزود: کف این دریاچه به دلیل قدمت آن، ناشناخته بوده و جدا از رشد نیزارها دارای اجسام خارجی مانند سنگ های تیز و برنده و سیم خاردار است.
وی اضافه کرد: اگر در اتفاق ناخوشایندی کسی در این دریاچه غرق شود، امدادگران این جمعیت با آتش نشانی برای پیداکردن جسد همکاری می کنند.
در قسمت هایی از دریاچه زریبار قایق های موتوری و پدالی برای تفریح شهروندان مستقر شده و بسیاری از مهمانان و گردشگران این دریاچه از این قایق ها استفاده می کنند.
دریاچه زریبار دارای حجم تقریبی آب بیش از 30 میلیون مترمکعب بوده و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می شود.
طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر بوده و وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغییر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب 2 و 6 متر است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قراردارد و از 2 طرف غرب و شرق با کوه های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل می دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون 97 نوع پرنده، 31 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و 17 گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه های غیربومی این دریاچه است.
شهرستان مرزی مریوان در فاصله 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
3020/6108
**خبرنگار: عبدالله رحمانی/**انتشاردهنده: امید بهمنی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.