به گزارش ایرنا دادور سهرابی، شامگاه چهارشنبه در جلسه طرح توسعه باغات شهرستان افزود: هم اکنون بیش از 14 هزار هکتار باغ با تولید سالانه 95 هزار تُن میوه در سنندج وجود دارد که با اجرای طرح توسعه باغات در سال جاری ظرفیت تولید میوه شهرستان پس از بارور شدن این باغ ها به مرز 100 هزار تُن در سال می رسد.
به گفته وی، تمامی 800 هکتار مورد هدف سال جاری زیر کشت محصول انگور دیم با رقم سیاه می رود و با توجه به اینکه در شرایط عادی جوی بدون میانگین تولید انگور سیاه در باغ های دیم استان حدود 6 تُن در هر سال است این باغ ها سالانه حدود چهار هزار و 800 تُن ظرفیت تولید سنندج را افزایش می دهد.
وی افزود: مراکز خدمات شویشه و سیروان برای توسعه باغات دیم پیگیر اجرای مراحل اداری هستند و قرار است با برگزاری جلسات با متقاضیان و بخشداران نسبت به توجیه طرح و تسریع اجرای آن اقدام کنند.
سهرابی با بیان اینکه تحقق منویات رهبر معظم انقلاب، افزایش اشتغال و تولید در استان از اهداف این طرح است، ادامه داد: استفاده از ظرفیت دانش آموختگان رشته های کشاورزی از دیگر اهداف این طرح است.
وی گفت: جهاد کشاورزی در این طرح علاوه بر حمایت از تمامی دانش آموختگان و متقاضیان از هم اکنون با همکاری بخش خصوصی به دنبال احداث کارخانه فرآوری محصولات تولیدی است.
سازمان جهاد کشاورزی در سال جاری برای اجرای طرح توسعه باغات بیش از 92 هزار اصله نهال در سنندج توزیع کرده است.
باغداران سنندجی در سال گذشته با اجرای این طرح 110 هکتار باغ در اراضی مستعد احداث کرده اند و در سال جاری نیز 800 هکتار از سهمیه 6 هزار هکتاری استان مربوط به شهرستان است.
طرح توسعه باغ های دیم در شهرستان هایی اجرا می شود که میانگین سالانه بارش آنها بیش از 350 میلیمتر بوده و در زمان حاضر عمده محصول مورد هدف این طرح توسعه انگور دیم است.
هم اکنون در 6 شهرستان بانه، سقز، مریوان، سروآباد، کامیاران و سنندج برای افزایش تولید محصولات باغی و ایجاد اشتغال در سطح روستاها اراضی ملی به متقاضیان واگذار می شود.
برخورداری از زمین های کشاورزی مرغوب، چشمه ها و منابع آبی فراوان، شرایط آب و هوایی مناسب با داشتن میانگین بارش بیش از 500 میلیمتری در سال، شرایط مناسبی را برای توسعه کشاورزی و زمینه های مناسب سرمایه گذاری این بخش در کردستان فراهم کرده است.
استان کردستان دارای 38 هزار هکتار اراضی باغی با 70 هزار بهره بردار است که سالانه بیش از 300 هزار تُن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی است به طوری که باغداران استان با تولید سالانه بیش از 45 هزار تُن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند.
سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.
همچنین رتبه اول تولید توت فرنگی با تولید بیش از 40 هزار تن و رتبه پنجم کشوری با تولید بیش از 320 هزار تن به کردستان تعلق دارد.
میانگین سالانه بارش باران در استان کردستان بیش از 540 میلیمتر بوده که این مقدار 2 برابر میانگین کشور است.
3034/6108
** خبرنگار: حسن حسین زاده/** انتشار دهنده: امید بهمنی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.