به گزارش خبرنگار ایرنا فرماندار سقز روز چهارشنبه در اولین همایش ملی زیویه در سالن ارشاد اسلامی این شهر گفت: زیویه مظلوم است و آنچنان که لازم است مردم ایران اسلامی و جهان آن را نمی شناسند.
علی اکبر ورمقانی با تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان و محققان افزود: حفاظت و حراست از این اثر ارزشمند و معرفی آن توسط محققان و پژوهشگران باید به جد پیگیری شود.
اوبا عنوان اینکه برگزاری همایش های فرهنگی و همایش هایی از این دست برای معرفی و شناساندن هرچه بیشتر زیویه بسیار با اهمیت است، تصریح کرد: این روند به جد در دستور کار دولت تدبیر و امید در سقز بوده و ادامه خواهد داشت.
ورمقانی با عنوان اینکه زیویه، نماد هویت ملی ماست و محدود کردن این اثر به کردستان، جفا در حق فرهنگ گذشتگان ماست، اظهار داشت: اعتبارات حوزه میراث فرهنگی سقز در چند سال اخیر، در شهرستان سقز چند برابر افزایش یافته است.
ورمقانی، رئیس اولین همایش ملی زیویه با اشاره به برگزاری همایش های مختلف فرهنگی هنری در کردستان، استان و شهرستان سقز را استانی فرهنگی توصیف و تصریح کرد: بزرگترین مدال افتخار فرهنگی بودن را رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت 88 به استان، اعطا فرمودند.
وی با بیان اینکه کرفتو از آثار تاریخی سقز، بر اساس تقسیمات کشوری به دیواندره واگذار شده است افزود: منتسب کردن زیویه و کرفتو به شهر خاص و حتی کردستان از سوی شهروندان اقدامی منطقی نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان نیز با بیان اینکه زیویه یک واقعیت راز آلود است که حق مطلب در مورد آن، ادا نشده است گفت: برگزاری همایش هایی از این دست برای شناسناندن و رفع مظلومیت این اثر، ضروری است.
امیر قادری با بیان اینکه گردشگری از محورهای اصلی توسعه استان کردستان است تصریح کرد: میراث فرهنگی و شهرداری ها باید بیشتر برای معرفی میراث فرهنگی تلاش کنند.
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به مظلومیت زیویه از لحاظ معرفی نشدن و در نظر نگرفتن اعتبار لازم برای حراست از آن، گفت: عنوان زیویه را باید به زیویه مظلوم تغییر داد.
محسن بیگلری افزود: در نظر گرفتن، اعتبار لازم برای کاوش زیویه و پژوهش در مورد آن از اولویت های اصلی محققان و مسئولان باید باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان هم با اشاره به نقش برپایی همایش های علمی در معرفی آثار تاریخی، گفت: زیویه باید از مظلومیت بیرون بیاید.
محسن علوی با عنوان اینکه تلاش اداره کل میراث فرهنگی برای زدون غبار مظلومیت از زیویه به جد پیگیری می شود، بیان کرد: برگزاری همایش ها و نشست های علمی و چاپ کتاب مقاله های برگزیده، انجام و در دست اقدام است و کتاب مجموعه مقاله های برتر اولین همایش ملی زیویه، تا پایان اردیبهشت ماه امسال چاپ و منتشر می شود.
دکتر صالح امین پور، دبیر علمی همایش ملی زیویه هم بیان کرد: 51 مقاله در محورهای؛ باستان شناسی، مرمت، گردشگری، معماری و تاریخ به دبیرخانه ارسال شد که 9 مقاله، ارایه و 22 مقاله در قالب کتاب منتشر می شود.
وی عنوان کرد: این همایش 2 روزه بعد از ظهر امروز با ارائه مقاله های علمی و در روز دوم با بازدید از زیویه ادامه خواهد یافت و به پایان می رسد.
این همایش با همکاری فرمانداری، دانشگاه های پیام نور، آزاد اسلامی، علمی کاربردی، فنی مهندسی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و سقز، پایگاه ملی زیویه، شورای اسلامی و شهرداری سقز و آموزش و پرورش برگزار شد.
قلعه تاریخی و باستانی 3500 ساله زیویه از شاهکارهای معماری بشریت پیش از میلاد است و آثار آن مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است.
فعالیت های باستان شناسی در تپه باستانی زیویه از سال 1378 توسط سیمین لک پور ادامه پیدا کرد و وی نیز حدود 11 فصل در این منطقه فعالیت های باستان شناسی و کاوش خود را ادامه داد، در این مدت راه پله های سنگی، فضاهای جانبی و تالار ستون دار که از شاخص ترین بخش های آن است نیز کشف شد.
تالار ستون دار تپه باستانی زیویه دارای 16 ستون در 2 ردیف 8 عددی است که پایه ستون ها سنگ و خود ستون ها نیز از خشت بوده اند که متاسفانه هم اکنون از ستون ها هیچگونه اثری باقی نمانده است.
فعالیت های باستان شناسی و محافظتی این اثر باستانی در سال 82 متوقف و پس از وقفه ای چهار ساله دوباره از اواخر سال 86 از سر گرفته شد که اکنون هم متوقف است.
سقز در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
7249/1904
**خبرنگار: ابراهیم محمدحسینی/انتشار دهنده: مسعود احمدی
**آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان در کانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.