درصد مرگ و میر براساس تقسیم تعداد افراد فوتی بر تعداد مبتلایان شناسایی شده محاسبه می‌شود که تا ۱۰ فروردین تعداد مبتلایان به این ویروس در ایران ۳۸ هزار و ۳۰۹ نفر و تعداد فوتی ها هم ۲ هزار و ۶۴۰ نفر بوده یعنی درصد مرگ و میر در کشور ۶.۸ درصد است.

تعداد مبتلایان قطعی به کرونا در استان کردستان تا ۱۰ فروردین ۴۰۴ نفر بوده که تا این تاریخ ۵۱ نفر هم جان خود را از دست دادند به عبارتی درصد مرگ و میر کرونا در این استان ۱۲.۶۲ درصد به ازای هر بیمار است.

حال این سوال مطرح می‌شود دلیل بالا بودن درصد مرگ و میر ناشی از کرونا در کردستان نسبت به کشور چیست؟

گمانه‌زنی های زیادی در این رابطه شده به گونه‌ای که برخی علت این بالا بودن درصد مرگ و میر در استان را ناشی از وجود مشکل تشخیصی و انجام نشدن پایش کافی برای شناسایی مبتلایان و یا اینکه خدمات پزشکی بعد از ابتلای بیماران بدلیل کمبود امکانات یا هر چیز دیگری بخوبی ارائه نمی‌شود، عنوان کردند.

تمام افراد جامعه به تلاش فراوان کادر درمانی در کشور و به تبع در استان واقف هستند و کسی منکر زحمات شبانه‌روزی پزشکان و پرستاران نیست چرا که این افراد با کمترین امکانات موجود و با به خطر انداختن جانشان در حال رسیدگی به وضعیت بیماران مبتلا به کرونا هستند.

لذا اگر بحثی در ارتباط با درصد بالا بودن مرگ و میر کرونا در استان مطرح می‌شود نشانه‌ به سمت هیچ پزشک و پرستاری گرفته نشده و نخواهد شد و قطعا اگر کمبودی هم وجود دارد به نبود تجهیزات بر می‌گردد که بخشی از این هم مشکلی جهانی است.  

در اینجا نباید این مساله هم نادیده گرفته شود که تعدادی از افرادی که علایم بیماری کرونا را دارند به جای اعلام آن بیشتر درصدد پنهان کردن هستند تا جایی که بیماری به مرحله‌ای می‌رسد که بر فرد غلبه کرده و میزان بهبودی آن را کاهش می‌دهد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا گفت: وقتی تعداد مبتلایان افزایش پیدا می‌کند مخرج کسر محاسبه درصد مرگ و میر بزرگتر شده و در نتیجه  درصد مرگ و میر هم کمتر می‌شود.

دکتر ابراهیم قادری با اشاره به اینکه فقط از بیماران بستری شده در بیمارستان‌های استان نمونه گرفته می‌شود، اضافه کرد: تقریبا حدود سه برابر تعداد بیماران بستری شده در بیمارستان‌های استان را بیمارانی تشکیل می‌دهند که علائم آنها خفیف بوده و به پزشک مراجعه نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه بالا بودن درصد مرگ و میر کرونا در کردستان به دلایل مذکور مربوط است، افزود: تمام کادر بهداشت و درمان استان با همه توان و تلاش شبانه روزی خود در حال ارائه خدمت به مبتلایان به این بیماری در بیمارستان‌ها هستند.  

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: علایم این بیماری شامل سرفه خشک، تنگی نفس، تب، سردرد، خستگی و درد بدن است، بیمارانی که دارای این علایم می‌شوند باید مسایل بهداشتی را رعایت کنند و مرتب دست خود را با آب و صابون بشویند و ماسک بزنند.

قادری با تاکید بر اینکه بیماران دارای علایم بیماری خود را پنهان نکنند، گفت: این بیماری هیچ انگی ندارد و شبیه یک سرماخوردگی است و اگر افراد دارای علایم سریع‌تر تشخیص داده شوند و درمان و ایزوله شدن آنها در خانه یا بیمارستان انجام شود شاهد کاهش انتقال این بیماری و در نتیجه مرگ و میر خواهیم بود.

ابتلای هفت کودک کردستانی به کرونا 

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه روز شنبه گذشته آمار مبتلایان به کرونا در استان اعلام نشد،  اظهار داشت: این اتفاق بدلیل نیاز به ستاپ مجدد دستگاه بعد از ٣٠ روز آماری از مبتلایان در دسترس نبود.

دکتر فرزین رضاعی اضافه کرد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون  ۸۵۵ نمونه از افراد مشکوک و مبتلا گرفته شده که از این تعداد ابتلای ۴۰۴ مورد مثبت و ۴۰۶ مورد هم منفی بوده و نتیجه آزمایش ۴۵ نفر نیز هنوز مشخص نشده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: موارد مثبت ابتلا به کرونا در شهرستان های استان  شامل سقز ۱۳۴ نفر، بانه ۷۶، سنندج ۹۱، کامیاران ۱۱، قروه ۳۲، مریوان ۱۱، دیواندره ۱۷، بیجار ۲۲، دهگلان ۷ و سروآباد سه نفر است.  

رضاعی با اعلام اینکه تاکنون ۵۱ نفر در این استان به دلیل ابتلای به کرونا جان باختند، گفت: ۲۱ نفر از این جانباختگان در سقز، پنج نفر سنندج، هشت نفر در قروه، هشت نفر در بانه، سه نفر در دیواندره و در مریوان، بیجار و کامیاران هر کدام ۲ نفر بودند.  

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۱۰ نفر از افرادی که به ویروس کرونا در استان مبتلا شده بودند نیز بهبود پیدا کرده و از بیمارستان مرخص شدند،  تاکید کرد: هفت کودک زیر ۱۰ سال در این استان نیز جزء مبتلایان به بیماری کرونا هستند.

رضایی افزود: مردم می‌توانند از طریق شماره گیری ۴۰۳۰ به طور تلفنی یا مراجعه به سامانه salamat.gov.ir  علایم خود را ذکر کنند تا کارکنان سیستم بهداشتی در صورت نیاز به آنها تماس گرفته و بدون نیاز به خروج از منزل مشاوره لازم به آنها داده می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.