معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پرنده مهاجر توسط پرنده شناسان محلی در رودخانه قشلاق مشاهده شده است.

شهاب محمدی اضافه کرد: یکی از مهمترین دلایل حضور پرندگان مهاجر در هر منبع آبی وجود امنیت و مناسب بودن وضعیت زیستگاه است که با توجه به وجود این شرایط در رودخانه قشلاق سنندج شاهد حضور پرنده کفچه نوک هستیم.

وی با اشاره به اینکه این پرنده در آب‌های کم عمق به جستجوی غذا می‌پردازد، افزود: این پرنده از ماهی‌ها، سخت پوستان و نرم تنان و حشرات تغذیه می کند.

معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان با بیان اینکه کفچه نوک‌ها روزانه به غذای زیادی نیاز دارند، گفت: این پرنده آب شیرین را به آب شور ترجیح می‌دهد اما در هر محیط آبی قابل مشاهده است.

محمدی یادآور شد: جلوگیری از شکار پرندگان و تخریب زیستگاه‌ پرندگان و دیگر جانداران از عوامل موثر در حفاظت از نسل جاندران است.

 کفچه نوک پرنده‌ای است با پرو بالی سفید و پاهایی بلند به رنگ سیاه و منقاری کفگیر مانند به رنگ سیاه براق، که خط های عرضی چروک مانندی بر روی قسمت باریک آن نقش بسته است.

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.