علی خداویسی روز چهارشنبه در کارگروه فرهنگی و تبلیغات کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان اظهار داشت: در نیتجه این کم توجهی در جلسات کمیسیون آن خروجی باید و شاید را دریافت نکرده و نتیجه نگرفتهایم حال آنکه از دستگاههای متولی و مروج امور فرهنگی انتظار بیشتری میرود که پیشقراول فرهنگسازی در زمینه مصرف تولید داخل و کاهش قاچاق کالا باشند.
وی اضافه کرد: یکی از این دستگاهها مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور است که هیچ نمایندهای در ۲ جلسه اخیر کمیسیون نداشتند این در حالی است که آنها میتوانند از طریق تریبونهای نماز جمعه تاثیر مهمی در زمینه فرهنگسازی در خصوص مبارزه با قاچاق کالا داشته باشند.
خداویسی یادآور شد: کار فرهنگی کاری زمانبر است اما برخی دستگاهها انتظار دارند چند روزه به نتیجه برسند در حالیکه فرهنگسازی سرمایهگذاری است که سالها بعد نتیجه میدهد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان با اشاره به آغاز دیرهنگام و با تاخیر جلسات افزود: گاهی این برداشت میشود که دستگاههای حاضر در کارگروه فرهنگی کمیسیون جلسات و مباحث را بی اهمیت میدانند و از سر رفع تکلیف در جلسات حاضر میشوند.
وی با بیان اینکه بگیر و ببند و برخورد با قاچاق نمیتواند این مشکل را کنترل کند و حتما باید از کار فرهنگی بهره گرفته شود، گفت: همه دستگاههای حاضر در کارگروه انتظار دارند کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به آنها کارها را اعلام کند اما ما انتظار داریم پیشنهادات خود را ارائه دهند.
نماینده دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم در این نشست گفت: گاهی شاهد تناقض در فعالیتها و گفتار هستیم و ورود به یک موضوع با چندصدایی، موازی کاری و بخشی نگری همراه است.
قباد میمنت آبادی افزود: دستور کارها را متنوع و متعدد نکنیم بلکه یک یا دو محور را پیگیری کنیم چون که اگر یک مورد به نتیجه برسد بهتر از پیگیری چند کار بدون گرفتن نتیجه است البته بدنبال ایجاد شورای فرهنگی دانشگاهها هستیم تا از ظرفیت این حوزه در بخشهای مختلف بویژه مبحث مبارزه با قاچاق کالا بیشتر استفاده شود.
جانشین رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی کردستان هم در این نشست گفت: در حوزه جرائم اقتصادی سه مرحله پیشبینی، پیشگیری و مقابله مدنظر است که در زمینه پیش بینی ما نیازها را شناسایی کرده و می دانیم که عرضه و تقاضا به کدام سمت میرود.
سرهنگ علیرضا فرهادی افزود: در زمینه پیشگیری به اقدامات فرهنگی میپردازیم و مقابله با قاچاق کالا آخرین مرحله و راهکار این فرآیند است که توسل جستن فقط به این مرحله پاک کردن صورت مساله خواهد بود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کردستان هم در این نشست اظهار داشت: برگزاری اردوهای دانشجویی بازدید از اماکن تولیدی و اقتصادی، برگزاری نشستهای دانشجویی و میزگردهای رسانهای برخی از کارهای فرهنگی این دستگاه در حوزه قاچاق کالا بوده که مستمر ادامه دارد.
مجید آوج با اشاره به اینکه رسانه بهترین ظرفیت و امکان برای فرهنکسازی در مردم به منظور مصرف کالای ایرانی است یادآور شد: هرجا که رونق تولید پیدا کرده توانستهایم با قاچاق کالا مقابله کنیم.