خبرگزاری مهر – گروه استانها: با آغاز رسمی تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی از روز چهارشنبه، این روزها چهره شهرها و روستاهای کردستان مملو از پوستر و بنرهای تبلیغاتی است و افراد سعی میکنند تا به شیوههای مختلف خود را به مردم معرفی کنند.
راه اندازی ستادهای متعدد تبلیغاتی در مناطق شهری و روستایی، نصب انواع و اقسام بنرهای تبلیغاتی بر روز درب منازل، مغازهها و استفاده از محلهای مشخص شده از سوی شهرداریها از جمله مهمترین تصاویر بصری این روزهای شهرهای استان کردستان میباشد.
در کنار این مهم بازار برگزاری نشستهای مختلف با بستن معابر و خیابانها و همچنین شکل دادن جلسات سیاسی و جناحی و همچنین دعوت از چهرهها و افرا سخنور برای سخنرانی و گرفتن رأی مردم از دیگر مسائل و مواردی است که این روزها به وفور در کردستان و البته دیگر شهرهای کشور به چشم میخورد.
از روز چهارشنبه که تبلیغات انتخاباتی به صورت رسمی آغاز شد فرمانداریهای سطح استان لیست افراد داوطلب تأیید صلاحیت شده را به صورت رسمی و در قالب یک آگهی منتشر کرده و بر سطح شهرهای استان کردستان توزیع کردند.
تائید و رد صلاحیت افراد همچنان ادامه دارد
در حالی که هنوز چند ساعت از انتشار این لیستها نگذشته بود که در حوزههای انتخابیه سقز و بانه، سنندج، دیواندره و کامیاران و همچنین مریوان و سروآباد به سرعت این لیستها تغییر کرده و شماری از افراد داوطلب در لیست ردصلاحیت شدگان قرار گرفتند.
در حالی این لیست در فاصله چند ساعته تغییر کرد که پیش از این ۱۱ نفر در آخرین لحظات قبل از انتشار اسامی افراد، در سطح استان با تأییدصلاحیت از سوی شورای نگهبان مواجه شده بودند ولی این تأیید صلاحیت برای پنج نفر از این افراد تنها چند ساعت دوام آورد و به سرعت اسامی آنها از سوی فرمانداریها حذف شد.
در حوزه انتخابیه سنندج یکی از نمایندگان ادوار و یکی از چهرههای دارای شانس برای قرار گرفتن در بین ۱۰ نفر اول با رد صلاحیت مواجه شده و فرمانداری سنندج لیست منتشره خود را به سرعت اصلاح کرده و هم اکنون اسم این دور فرد به چشم نمیخورد.
در حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد به همراه سقز و بانه نیز این ماجرا تکرار شد و در این دو حوزه انتخابیه دو فرد دارای شانس بالای رأی آوری در همان لحظات اولیه دوباره ردصلاحیت شده و اسامی آنها در لیستهای منتشر شده از سوی فرمانداریها حذف شد.
با وجود این رفت و آمدها از سوی افراد و تلاش ردصلاحیت شدگان برای گرفتن تاییدیه و حضور در انتخابات در لحظات پایانی، اما تبلیغات انتخاباتی با رو کردن شیوهها و روشهای متعدد همچنان ادامه دارد.
بازار داغ انتخابات در فضای مجازی و حقیقی
این روزها جدای از فضای حقیقی و تبلیغات سنتی، افراد زیادی از داوطلبان از فضای مجازی و شیوههای تبلیغات مبتنی بر فضای اینترنت بهره گرفته و سعی میکنند که از این بستر نیز برای معرفی خود و برنامههای کاریشان به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری کنند.
تشکیل گروهها و کمپینهایی متعدد در شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی با اسامی و اکانتهای فیک، گرفتن، حمایتهای سوری از چهرهها و افراد شناخته شده در عرصههای فرهنگی و ورزشی از جمله دیگر راهبردهای است که در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی از سوی افراد داوطلب منتشر میشود.
اما این روزها خلاقیت و رونمایی از روشهای متعدد برای جلب رأی و نظر مردم نیز به اوج خود رسیده است، انتشار عکسهای دوران نوجوانی و جوانی و نشان دادن شرایط سخت زندگی کردن، انتشار عکسهای مشترک با چهرههای صاحب نام کشوری و استانی از دیگر راهکارهای افراد برای جلب رأی و نظر مردم است.
در کنار این مهم حضور پرشور با همراهی افراد حامی در مراسمهای جشن و عروسی و همچنین ختم افراد مختلف که هیچ نسبتی هم با فرد داوطلب ندارند، هم این روزها در اوج خود قرار دارد و افراد سعی میکنند تا به این شیوه خود را هر چه بهتر به مردم معرفی کنند.
این روزها در کنار فضای تبلیغاتی ایجاد شده متأسفانه دو نکته بسیار مهم مردم را آزاد میدهد که یکی تخریب رقبا با روشها و شیوههای خارج از عرف و اخلاق جامعه است و دیگری هم نصب پوستر بر در و دیوار شهر که این مورد هم به شدت در سطح استان به ویژه مناطق شهری به چشم میخورد.
هشدا امام جمعه سنندج در خصوص تخریب رقبا
افراد داوطلب برای بیرون کردن رقیب از صحنه با دست زدن به روشهای کاملاً غیراخلاقی و حتی با پرونده سازی های دروغین سعی میکنند که خود را بالا کشیده و دیگر را پشت سر بگذارند، موضوعی که دیروز امام جمعه موقت سنندج نیز در خصوص رواج آن در سطح استان هشدار داد.
ماموستا سید احسن حسینی در بخشی از سخنان خود در خطبههای نماز جمعه سنندج، ضمن دعوت از عموم مردم برای حضور در انتخابات، اظهار کرد: انتظار میرود که افراد داوطلب با رعایت قانون از تخریب رقبا و همچنین ریخت و پاش برای تبلیغات به شدت پرهیز کنند.
نصب هزاران متر بنر و شاید دهها و حتی صدها هزار پوستر بر در و دیوار شهر در روزهایی که کاغذ به شدت گران شده است، مایه تعجب مردم از محل تأمین این نوع هزینهها شده؛ تا جایی که این روزها تبلیغات پر رنگ و لعاب نیز خود به یک نکته منفی در سابقه شماری از داوطلبان شده است.
البته بازار وعدههای بیسرانجام نیز طبق رسوم تمامی انتخاباتها در کشور نیز در استان کردستان روی بورس است و داوطلبان حضور در مجلس شورای اسلامی در این استان وعدههای سر میدهند که بخش زیادی از آنها اصلاً در حوزه اختیارات و وظایف یک نماینده جایی ندارد.
به هر حال حاضر با گذشت زمان و نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات، فضای تبلیغاتی رنگ و بوی دیگری به خود میگیرد و افراد سعی میکنند در این روزهای آخر تمامی ظرفیتهای نهفته خود را به کارگیری کنند تا زمینه برای کسب صندلی در دوره بعدی مجلس شورای اسلامی را داشته باشند.