معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان در حاشیه برگ زاری این دوره آموزشی گفت: آموزش و ارتقای سطح سلامت دانش آموزان، فرهنگیان و اولیا از مهمترین اولویت کاری مراقبین سلامت در مدارس است و باید توجه و تمرکز جامعه به حوزه سلامت و بهداشت در ابعاد فردی و جسمی متمرکز شود.
افشین خوشگوار با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد مردم جامعه محروم از سواد سلامت هستند، افزود: مصرف زیاد مواد تراریخته و تغذیه ناسالم، کم تحرکی و پایین بودن سرانه فعالیت ورزشی و استعمال دخانیات و در دسترس بودن مواد دخانی از جمله دلایل پایین بودن سواد سلامت در جامعه است.
وی اظهار داشت: خود مراقبتی اولین قدم ارتقای سواد سلامت است، بنابراین تمام برنامهها و فعالیتهای حوزه سلامت مبتنی بر مراقبت از خود است و در این راستا باید سطح دانش و مهارت دانش آموزان افزایش پیدا کند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان، بوفه مدارس را یکی از مراکز مهم و حساس در بحث سلامت دانش آموزان اعلام کرد و یادآور شد: نظارت بر بوفه مدارس را یکی دیگر از وظایف مراقبین سلامت مدارس است و باید تلاش کنند آنچه در این بوفهها عرضه می شود در راستای سلامت دانش آموزان باشد.
رییس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش کردستان نیز در سخنانی گفت: در این دوره آموزشی ۹۰ نفر از مراقبین سلامت نواحی یک و ۲ سنندج و منطقه کلاترزان به مدت ۲ روز آموزشهای لازم مراقبتی را در سرفصلهای مختلف فرا میگیرند.
نادر منصوری اضافه کرد: در این دوره آگاهسازی مراقبین سلامت در زمینه بیماری دیابت، آلزایمر، تغذیه دانشآموزان و بخشی از بیماریهای واگیر و غیرواگیر به مراقبین سلامت آموزش داده میشود.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج نیز از مراقبین سلامت مدارس خواست، محیط مدرسه را از لحاظ بهداشتی و فیزیکی خوب نگهداری کنند چرا که بیماریهای مختلفی همواره دانش آموزان را در معرض تهدید قرار میدهد.
میرزایی با تاکید بر نظارت بر بوفههای مدارس اظهار داشت: سلامت دانش آموز با هیچ چیزی قابل معامله نیست و مراقبین سلامت باید همواره ارتباط خود را با اولیای دانش آموزان حفظ کنند و اطلاع رسانیهای لازم را در زمینه سلامت و بهداشت به اولیا ارائه دهند.
دوره آموزشی ۲ روزه با عنوان «بیماریهای منتقله از آب» ویژه مراقبین سلامت مدارس روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری در کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری سنندج برگزار میشود.