به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، جلال قلعه شاخانی در جلسه با اعضای دبیرخانه شانزدهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز اظهار داشت: جشنوار تئاتر کُردی سقز موجب شور و نشاط اجتماعی همراه با ارتقای بینش فرهنگ جامعه میشود و بر همین اساس لازم است شانزدهمین دوره آن با همت مضاعف ستاد اجرایی جشنواره در روزهای آینده پیش رود.
وی با بیان اینکه این دوره از جشنواره از ۱۹ تا ۲۳ آذر ماه جاری در سقز برگزار می شود، ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده، بسترهای لازم برای برگزاری شانزدهمین دوره این جشنواره با حضور ۱۱ گروه هنرهای نمایشی فراهم است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد: جشنواره تئاتر کُردی در راستای توجه به زبان و ادبیات کُردی به عنوان پشتیبانی غنی و تشویق نویسندگان به نگارش متون نمایشی بر اساس اصالت و ارزش های فرهنگی مناطق کُردنشین مورد توجه است.
قلعه شاخانی با بیان اینکه این جشنواره زمینه ساز پیوند عامه مردم و جلب مشارکت آنان به منظور رشد و اعتلای تئاتر در مناطق کردنشین است، اضافه کرد: فراهم کردن زمینه اجراهای عمومی و بستری برای تولید نمایش های کُردی از دیگر دستاوردهای است که لازم است برای رسیدن به آن تلاش کرد.
دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کُردی سقز نیز در ادامه این جلسه با اشاره به آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره گفت: بعد از اتمام مهلت ارسال آثار، ۶۵ اثر شامل ۴۸ اثر داخلی و ۱۷ اثر خارجی به دبیرخانه شانزدهمین دوره این جشنواره رسید.
هیوا حاجی محمدی افزود: آثار رسیده در بخش بین الملل از کشورهای ترکیه (استانبول، دیاربکر)، سوئد، سوریه و از شهرهای اقلیم کردستان عراق و آثار داخلی نیز از استانهای خراسان شمالی، تهران، ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی، شرقی و کردستان است.
وی با اشاره به اعضا هیئت انتخاب آثار و بازبینی این جشنواره تصریح کرد: رسول بانگین از ارومیه، هیوا منوچهری از مریوان، حسن ترقی از سنندج، کامران شهلایی از کرمانشاه و جمیل منصوری از سقز آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره را انتخاب و بازبینی کردند.
دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کُردی سقز ادامه داد: هیئت بازبین جشنواره ۹ اثر را در بخش داخلی و ۲ اثر را در بخش خارجی را برای رقابت در بخش پایانی جشنواره معرفی کرد.
حاجی محمدی اضافه کرد: نمایش های گراداف به کارگردانی سامان مهران و فرزاد حسن میرزایی از بانه، جن و جنوکه به کارگردانی سعید پاکزاد از کرمانشاه، حصار به کارگردانی هیمن سهرابی از بوکان، سورانه به کارگردانی غلامرضا همتیان از بیجار، چاوه روان به کارگردانی امیر زارع زاده از سقز، قابووسی میروویان به کارگردانی حامد اسماعیل وند از ارومیه، سه رپیل به کارگردانی حمیدرضا احمدی کردستانی از سنندج، ئه رکی نیشتمانی داهولیک به کار گردانی جمیل مفاخری از سنندج، چناره کان به کارگردانی امید مصطفایی از سقز و دو کار خارجی در این دوره از جشنواره با هم رقابت می کنند.
شانزدهمین جشنواره تئاتر کوردی سقز به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و با همکاری و همراهی استانداری کردستان، اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت استانداری و فرمانداری ویژه سقز، شهرداری و شورای اسلامی شهر سقز و انجمن هنرهای نمایشی کردستان از ۱۹ لغایت ۲۳ آذرماه ۹۸ در شهرستان فرهنگی سقز برگزار می شود.
46