به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، سید محسن علوی در آیین افتتاحیه همایش بینالمللی باستانشناسی عصر آهن غرب ایران و مناطق همجوار، که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار داشت: کردستان جزء مناطق بکر در باستانشناسی کشور است و علیرغم اینکه منطقه مهمی در استقرار انسان بوده، بسیار اندک در این منطقه کارهای کاوش و باستان شناسی انجام شده است.
وی افزود: از سال ۹۳ کار کاوش در کردستان آغاز شد که تاکنون بیشتر جنبه نجات بخشی داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اشاره به اینکه در منطقه کردستان در این زمینه کار زیادی انجام نشده است، عنوان کرد: فعالیت در این زمینه فرصت مناسبی برای کسانی است که میخواهند در یک منطقه بکر کار و کاووش کنند.
علوی ضمن اشاره به اینکه نتیجه کاوشهایی که تاکنون در منطقه انجام شده، منتشر نشده است، ابراز امیدواری کرد و گفت: برگزاری چنین همایشهایی می تواند منجر به انتشار نتایج و بازسازی درست تاریخ شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در دنیا شناخت کمی از منطقه غرب کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در نقشههای گردشگری اروپا، کردستان در نقطه قرمز قرار داده شده است به این معنی که سفر به این منطقه با ریسک بالایی همراه است و افراد باید از سفر یه این مناطق پرهیز کنند که این اقدام ناشی از عدم شناخت منطقه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اشاره به انتخاب شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی، این انتخاب را ناشی از وجود آرامش و امنیت در منطقه عنوان کرد و بیان کرد: همین مسئله نشان دهنده عدم شناخت درست اروپا از استان کردستان است.
علوی اضافه کرد: امیدواریم از سال آینده هیاتهای خارجی برای کاوشهای باستانشناسی به ایران و مناطق غرب کشور سفر کنند و این تعاملات افزایش یابد.
وی گفت: ۴۷ مقاله در ۹۰۰ صفحه و دو جلد به زبان انگلیسی و فارسی به دبیرخانه این همایش ارسال شده که فردا در مراسم اختتامیه این همایش رونمایی میشود.
لازم به ذکر است؛ همایش بینالمللی باستانشناسی عصر آهن غرب ایران و مناطق همجوار امروز در دانشگاه کردستان آغاز و تا ۱۲ آبان ادامه خواهد داشت.
46