معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: وجود محصولات سلامت محور قاچاق در بازار می تواند تاثیرات جبران ناپذیری بر سلامت مردم بگذارد در این راستا از فروشگاه ها و مراکز مرتبط با کالاهای سلامت محور بیش از ۸۹ هزار بازرسی طی سال ۹۷ به عمل آمده است.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، بابک قطبی صبح امروز دوشنبه (١۷تیرماه) در نشست خبری دبیر کمیسیون و روسای کارگروه های مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اصحاب رسانه با اشاره به آسیب اقتصادی و سلامتی کالاهای سلامت محور قاچاق بر مردم اظهار کرد: وجود محصولات سلامت محور قاچاق در بازار می تواند تاثیرات جبران ناپذیری بر سلامت مردم بگذارد.
وی افزود: طی سال ۹۷ بیش از ١۶هزار نفر در راستای ارتقای سواد عمومی مردم در خصوص استفاده از کالاهای سلامت محور و با محوریت دانش آموزان در قالب ١۹۸ کارگاه آموزش دیدهاند که این تعداد در سه ماه سالجاری بیش از ۴هزار نفر بوده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با تاکید بر لزوم اعتماد مردم به کالاهای سلامت محور ایرانی تصریح کرد: محصولات داخلی از مجاری کنترلی وزارت بهداشت عبور کرده اند در حالی که استفاده داروهای خارجی ترس تقلبی بودن را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۰۵ پرونده به تعزیرات حکومتی داده شده است عنوان کرد: تعداد پرونده های رجوع داده شده به تعزیرات حکومتی در سه ماهه آغازین سالجاری حدود ۴۰ پرونده بوده است.
قطبی با بیان وجود عزم جدی برای برخورد قانونی با افرادی که سلامت مردم را تهدید می کنند ادامه داد: در سال گذشته بیش از ۸۵ هزار مورد بازدید از مراکز عرضه و پخش مواد غذایی، ۲ هزار و ۴۰۰ مورد بازدید از داروخانه ها، ۳۷۷ مورد بازدید از عطاری ها و مراکز فروش مکمل های ورزشی به عمل آمده است.
وی خاطرنشان کرد: تمام شرکت های دارویی که در استان کردستان در حال فعالیت هستند ورودی و خروجی آن ها توسط سامانه هوشمندی درجهت جلوگیری از قاچاق معکوس به صورت مداوم رصد می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: نتیجه بازرسی ها از مراکز ورزشی و مکمل فروشی ها در سال گذشته، کشف کالاهای غیرمجازی به ارزش ۲۹۴ میلیون ریال بوده است.
وی با اشاره به کمبود ۲۵ قلم دارو در استان کردستان اظهار کرد: سایر استان های کشور درگیر کمبود دارو هستند که با برنامه ریزی های انجام شده در کردستان از افزایش کمبودها ممانعت به عمل آمده و همچنان در همان ۲۵ قلم دارو کمبود داریم.
قطبی با اشاره به اینکه ۹۷ درصد نیاز دارویی کشور در داخل مرتفع می شود افزود: کل هزینه تولید دارو در داخل کشور حدود ۵۵۰ میلیون دلار است که برای رفع آن ۳ درصد باقی مانده مجبور به واردات از کشورهای خارجی با مبلغ بسیار زیاد یک میلیارد و ۳۰۰ ملیون دلاری هستیم.
وی درپایان یادآور شد: مصرف کنندگان داروها می توانند با نصب اپلیکیشن تی تک، ارسال کد ١۶ رقمی به سامانه ۲۰۰۰۸۸۲۲ و یا مراجعه به وبسایت تی تک از اصل بودن دارو اطمینان حاصل کنند.
انتهای پیام