به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز چهارشنبه در همایش ترویج تنوع زیستی اظهار داشت: جامعه برای حفظ امنیت غذایی و نسل های آینده نیازمند به تنوع زیستی است چرا که بسیاری از گونه های گیاهی و جانوری به علت استفاده بیش از حد، در حال از بین رفتن هستند.
وی اضافه کرد: افزایش جمعیت جامعه و رشد نیاز از دلایل کاهش تنوع زیستی است و به همین دلیل خیلی از کشورهای جهان برای حفظ و صیانت از این تنوع در حال بازگشت به دوران گذشته هستند و ایران نیز از حدود 20 سال قبل به این مسیر پا گذشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: این سازمان برای حفظ تنوع زیستی نیز در حال همکاری های فراخی است تا بتواند با همکاری دستگاه های همچون محیط زیست به این مهم دست یابد.
جعفری ماهیان محلی، بز مرخُز و اسب کُردی، مرغ محلی را از گونه های جانوری مورد حمایت و حفاظت این استان در زمینه تنوع ژنتیکی و زیستی معرفی کرد و یادآور شد: تمام تلاش این سازمان در این بخش اینکه بتواند این گونه های حفظ و به نسل های آینده منتقل کند.
رئیس اداره آموزش و پژوهش اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان نیز با اشاره به اینکه مصرف گرایی که برخی از گونه های جانوری این استان را در مرحله انقراض قرار داده است، گفت: عدم رها سازی آب در زیست بوم باعث شده 40 درصد دوزیستان تا حد انقراض پیش بروند.
نبی احسنی افزود: به گفته کارشناسان محیط زیست، جهان وارد انقراض ششم گونه های گیاهی و جانوری شده که انسان و مصرف گرایی آن عامل اصلی این انقراض است.
هم اکنون در استان کردستان یک هزار و 700 گونه گیاهی، 33 گونه پستاندار، 313 گونه پرنده، 22 گونه خزندگان و 6 گونه دوزیستان در این استان وجود دارد.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.