به گزارش خبرنگار ایرنا، تشکیل صف در جامعه آنقدر جا افتاده که به امری عادی تبدیل شده و به محض اینکه چند نفر جلوی مغازه و فروشگاهی و یا هر جای دیگری تجمع کنند تعداد دیگری هم به آنها می پیوندند.
هر زمان قیمت کالایی در بازار افزایش پیدا می کند و یا میزان عرضه محصولی کم شده و کمبود آن احساس می شود، ستاد تنظیم بازار برای تعادل بخشی و کمک به اقشار کم درآمد این اقلام را با قیمت یارانه ایی عرضه می کند.
جنس و هدف صف های تشکیل شده متفاوت است اگر زمانی صف گوشت بدلیل کمبود آن در بازار تشکیل می شد امروز صف نایلون، قند و شکر در نتیجه اختلاف قیمت این کالاها در بازار آزاد با نرخ دولتی ایجاد می شود.
مواقعی هم عده ای فرصت طلب و سوء استفاده گر با پخش شایعاتی مبنی بر نبود و کمبود کالایی در بازار، جو روانی ایجاد کرده و مردم را به فروشگاه ها و مغازه ها می کشانند و آنها را به خرید هیجانی و احتکار خانگی ترغیب می کنند.
کم نیستند تعداد محصولات و کالاهایی که مردم برای خرید آن هجوم برده و اقدام به خرید بیش از نیاز خود کردند اگر سال گذشته رُب گوجه فرنگی و روغن مایع در پستوی خانه ها انبار شد امسال خریدهای هیجانی به ماکارونی، شکر و خرما رسید.
دهه های 60 و 70 هم در دوره هایی قند و شکر نایاب شد و هر چند در آن زمان تا اواخر دهه هشتاد مردم این دو کالا را از طریق سیستم کوپنی دریافت می کردند اما همچنان برای دریافت آنها صف تشکیل می شد.
این روزها هم که قیمت خرما، قند و شکر بالا رفته و تقاضا برای آنها زیاد شده مردم به تکاپو افتاده تا مقدار بیشتری از این کالاها را خریداری کنند در این بین تعدادی از واحدهای تولیدی همچون شیرینی پزی های سنتی با مشکل تامین شکر مواجه هستند.
برخی از صاحبان شیرینی پزی ها مدعی شدند شکر یارانه دار به فروشگاه ها تزریق شده و آنها کمترین بهره را از آن برده اند و عده ای هم که موفق به دریافت شدند عنوان کردند این محصول از کیفیت لازم برخوردار نیست.

** التهاب بازار در عرضه قند و شکر فروکش کرد
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون از طریق فروشگاه و مغازه هایی که عضو شبکه توزیع هستند شکر با نرخ 34 هزار ریال و قند هم به قیمت 53 هزار ریال عرضه می شود.
فرزاد سردارزاده افزود: قبلا هر فرد امکان دریافت پنج کیلوگرم شکر با این قیمت را داشت ولی چون عده ای سوء استفاده گر وارد شدند بنابراین این میزان به سه کیلوگرم به ازای هر نفر کاهش پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه دریافت شکر یارانه ای با درج شماره ملی افراد امکانپذیر است، یادآور شد: هر کیلوگرم قند در بازار آزاد 90 هزار ریال است که همین اختلاف قیمت باعث تحریک دلالان به خرید این محصول شده است.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: هم اکنون التهاب بازار در زمینه شکر و قند فروکش کرده و بازار شهر سنندج به حالت تعادل رسیده است.
سردارزاده از وجود تخلفات در برخی مغازه ها و فروشگاه های عرضه کننده اقلام یارانه ای خبر داد و اضافه کرد: مغازه هایی در سطح شهر اعلام کرده بودند دیگر شکر و قند یارانه ای ندارند که در بازرسی ها خلاف این ثابت شد.
وی با اشاره به اینکه با این فروشندگان برخورد و از شبکه توزیع هم حذف شدند، افزود: نظارت و بازرسی کار سختی است و برای انجام آن نیاز به همکاری و همراهی مردم داریم.
در بسیاری از شهرستان های استان همچون بیجار در روزهای اخیر مردم صف های طولانی برای خرید شکر و قند مقابل فروشگاه های عرضه کننده تشکیل دادند که با متعادل شدن بازار سنندج اقلام بیشتری هم به دیگر شهرهای استان ارسال می شود.
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم از توزیع سه هزار و 700 تُن کالای اساسی در ماه مبارک رمضان به منظور طرح تنظیم بازار استان خبر داد و گفت: 100 تُن گوشت منجمد، یک هزار تُن شکر ویژه خانوار، یک هزار و 600 تُن شکر ویژه اصناف و یک هزار تُن برنج در این ایام توزیع می شود.
شهریار حنیفی با اشاره به اینکه سهمیه شهرستان ها به انبارها منتقل شده است، اضافه کرد: قیمت گوشت منجمد توزیع شده در ماه مبارک رمضان هر کیلوگرم 300 هزار ریال، شکر 34 ریال، خرما به تناسب نوع آن قیمتش متفاوت است و برنج هم در سه نوع وجود دارد که قیمت آنها از 45 تا 75 هزار ریال در هر کیلوگرم متغیر است.

** صف نایلونی
علاوه بر موارد عنوان شده گاهی هم واحدهای تولیدی خود راسا وارد عمل شده و کالای خود را با قیمت کمتر از بازار آزاد به فروش می رسانند و نمونه آن عرضه نایلون توسط یکی از واحدهای تولیدی در سطح استان کردستان است که البته هیچ کدام از عاملان آن حاضر به مصاحبه نشدند.
از اواخر سال گذشته با افزایش قیمت هر کیلوگرم نایلون در سایزهای مختلف صف نایلون هم در سنندج تشکیل شد، قیمت هر کیلوگرم نایلون در بازار آزاد 120 تا 180 هزار ریال است که شرکت آرتین با قیمت هر کیلوگرم 60 هزار ریال اقدام به عرضه آن کرد.
قیمت نایلون هم روی قیمت نهایی کالاهایی که مغازه داران و فروشندگان به مردم عرضه می کنند تاثیرگذار است و قطعا به هر میزان نایلون گران شود مصرف کنندگان کالاهای مختلف باید هزینه بیشتری بابت خرید کالاهای خود بپردازند.
بنابراین بیشترین مشتری این نایلون ها را فروشندگان تشکیل می دادند البته در اوایل عده ای فرصت طلب نایلون ها را با قیمت یارانه دار دریافت و سپس با قیمت بیشتر در بازار آزاد می فروختند که برای جلوگیری از این کار هر هفته یکبار سه کیلوگرم از هر سایز آن هم با کارت ملی به متقاضیان داده شد.
9936/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.