به گزارش خبرنگار ایرنا، نزولات آسمانی در کردستان امسال رشد قابل توجهی داشت و بیشتر مناطق استان از این نعمت و برکت الهی بهره مند شد، میزان بارش ها هم از پارسال و هم از متوسط بلند مدت 25 ساله بیشتر است.
مدیر کل هواشناسی کردستان در این باره می گوید: بارش ها در این استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 56 درصد افزایش دارد.
رحیم صدیقی افزود: پارسال 325 میلی متر بارندگی در استان از اول سال زراعی تا 11 اسفند به ثبت رسیده بود که این میزان امسال 517 میلی متر است.
وی با اشاره به افزایش 52 درصدی متوسط بارندگی امسال نسبت به بلند مدت 25 ساله هم گفت: در متوسط بلند مدت هم 509 میلی متر بارندگی به ثبت رسیده بود.

** سبزی زود هنگام
باران و برف که می آید همه خوشحال می شوند و سهم کشاورزان از این شادی بیشتر است البته امسال با سبز شدن مزارع دیم در دومین ماه پاییز پررنگ تر هم شد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان آبان امسال در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته بود: بارش های قابل توجه نزولات جوی و بهره گیری از روش های کشاورزی حفاظتی مزرعه باعث سبز شدن 81 درصد از اراضی زیر کشت این استان در دومین ماه پاییز شده است.
محمدصالح احمدی این را هم گفته بود که با آغاز کشت پاییزه کشاورزان این استان 608 هزار و 561 هکتار از اراضی خود را زیر کشت برده اند که 488 هزار و 954 هکتار از میزان اراضی کشت شده شامل 81 درصد سبز شده است.
وی به دلایل این سبزی زودهنگام هم اشاره و اضافه کرد: این مهم در اثر نزول بارش های جوی خوب در سال زراعی جاری و همچنین بهره گیری از روش های کشاورزی حفاظتی و اصول مدیریت مزرعه اتفاق افتاده و نسبت به مدت مشابه خود از تغییر بسیار بالایی برخوردار است.

** برف و زحمت
برف که می آید، زحمت بعضی مشاغل هم بیشتر می شود، پاکبانان، امدادگران هلال احمر، فوریت های پزشکی و راهداران.
شب های سرد و یخبندان که کولاک جاده ها را در می نوردد، به دل جاده می زنند تا راهی به روی مردم، بسته نماند.
نگران مادران باردار و بیمارانی هستند که در این شب ها باید خود را به مراکز درمانی برسانند، خوب می دانند که نجات جان یک انسان چقدر ارزشمند است.
گاهی ابزارهای کارشان فرسوده است و با آنها راه نمی آید، گاهی هم هوا سازگار نیست، بعضی وقت ها هم کوهستان سر به سرشان می گذارد و می خواهد با بهمن با آنان بازی کند اما همین بازی هم برایشان، خطرناک است و زحمت دارد.
گاهی 72 ساعت پیاپی بیدارند و تمام استراحت شان در چند دقیقه خلاصه می شود، باید هر چه زودتر راه را باز کنند مبادا جانی به خطر بیفتد، نام شان راهدار است اما شغل شان فقط راهداری نیست، آنان نجات بخش جان انسان ها هستند و خطر را از سر راه مردم بر می دارند.
بعضی هایشان مدارک تحصیلی دکترا و کارشناسی ارشد دارند و به دل جاده می زنند تا راهی باز کنند؛ مهمترین آموخته شان نجات جان انسان هاست، گاهی هم شیرینی یک شادی را در جمع خانواده ها شیرین تر می کنند، همین چند شب قبل کاروان عروسی که از سنندج عازم بانه بود، در راه گرفتار برف و کولاک شد ولی با کمک راهداران این عروس و داماد به سلامت روانه خانه بخت شدند.
امسال کارشان خیلی بیشتر بود، رئیس مرکز مدیریت راه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان می گوید: راهداران استان امسال 113 هزار کیلومتر باند، برفروبی انجام دادند.
دانش زندی افزود: از ابتدای طرح زمستانی تاکنون 9 هزار و 865 خودرو گرفتار در برف و کولاک رها سازی شده و 500 مسافر هم در راهدارخانه ها اسکان داده شدند.
22 راهدارخانه ثابت و سه راهدار خانه سیار در کردستان فعالیت دارد و زندی می گوید: 40 اکیپ متشکل از 475 نفر در این راهدارخانه ها، با 323 دستگاه ماشین آلات برفروبی و راهداری به مردم خدمت می کنند.
کردستان، در منطقه ای کوهستانی است که در پیچ و خم جاده های آن 38 گردنه در محورهای مواصلاتی شهری و 66 گردنه در مسیرهای روستایی دارد، گردنه هایی که راهداران با قدم به قدم آن آشنا هستند.
برای کمک به راهداران که گاهی از شدت بی خوابی بیهوش می شوند، فقط کافی است در بارش های سنگین و کولاک بی دلیل و بی گدار به دل جاده نزنیم تا آنان کمی وقت برای استراحت داشته باشند.
9937/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.