سید محسن علوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این اداره نمی تواند ساخت و سازها را کنترل کند، اظهار داشت: پس از ثبت اورامان تخت، دستورالعملی در رابطه با منظر و نحوه ساخت و سازها و به منظور حفظ این بافت به استانداری ابلاغ شد و استانداری هم آن را به فرمانداری ها و بخشداری ها تابعه ابلاغ کرده است.
وی افزود: در اورامان تخت که بیشترین مشکل را در رابطه با ساخت و سازهای خارج از ضابطه داریم از سه سال پیش کمترین همکاری از طرف شهرداری این شهر در این ارتباط صورت گرفته است.
علوی اضافه کرد: شهرداری صرفا برای گرفتن عوارض مجوز هر ساخت و سازی را داده و این همکاری نکردن موجب شده بافت آنجا در مقطعی دست خوش تغییراتی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: اگر مجدد پرونده منظر فرهنگی منطقه اورامانات برای ثبت ارسال شود بطور قاطع می توان گفت اگر فقط اورامان تخت را مدنظر قرار دهند، از ثبت خارج می شود.
وی یادآور شد: تصمیم گرفته ایم زمانی که پرونده را به شورای جهانی یونسکو می بریم و بازرسان برای بررسی حاضر می شوند اورامان تخت جزو مناطقی نباشد که مورد بازدید قرار می گیرد.
علوی با اشاره به اینکه ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامان شامل کل منطقه اورامی نشین می شود، افزود: پراکندگی این مناطق در 2 استان کردستان و کرمانشاه است و ناچاریم پرونده را مشترکا با کرمانشاه به ثبت جهانی برسانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان تاکید کرد: کارها از خرداد 96 کار به صورت عملیاتی در هر دو استان آغاز شده که حوزه جغرافیایی کردستان شامل 76 روستا می شود اما در کرمانشاه شامل 22 روستا است.
وی با بیان اینکه کارهای مطالعاتی در کرمانشاه عقب افتاده است، یادآور شد: با توجه به اینکه هر 2 سال یک بار پرونده ها به یونسکو ارسال می شود هنوز در انتظاریم سال آینده نوبت ارائه ما شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان اظهار داشت: 9 روستای این منطقه ثبت فهرست آثار ملی شده و امسال هم پرونده 11 روستای دیگر آماده شده است تا به ثبت برسد.
علوی در بخش دیگری گفت: از نظر اعتبارات استانی بسیار مظلوم واقع شده ایم و به جرات می توان گفت یک دهم اعتبارات استان های همجوار را دریافت می کنیم.
وی با بیان اینکه در اعتبارات ملی به صورت یکسان دیده می شویم، افزود: مسئولان استانی معتقد هستند استان های دیگر کارهای زیرساختی را انجام داده و اعتبار بیشتری برای آنها به منظور انجام کارهای دیگر از جمله حوزه میراث اختصاص می دهند اما کردستان فعلا در حال انجام کارهای زیرساختی است.
علوی اضافه کرد: بخش عمده اعتبارات عمرانی ما صرف کارهای زیرساختی می شود و اعتبار کمی برای کارهای تبلیغی و فرهنگ سازی می ماند.
منطقه اورامان در ایران شامل منطقه ای تاریخی و باستانی در میان شهرستان های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان، شهرستان های پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود در استان کرمانشاه است.
در بانک اطلاعاتی روستاهای مورد هدف در اورامان که به منظور ثبت جهانی ایجاد شده، تمام اطلاعات مربوط به مشخصات ابنیه ها در بخش های معماری، مصالح ساختمانی، نوع مالکیت، تعداد طبقات، قدمت، متراژ و سایر مشخصات آن جمع آوری شده است.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.