مسلم کاظمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 62 نفر از این تعداد، دانش آموز هستند و در مدارس استان تحصیل می کنند.
وی افزود: همچنین 130 نفر از این افراد دانشجو مقاطع مختلف تحصیلی اند که در مراکز آموزش عالی و دانشگاه های سنندج مشغول تحصیل هستند.
کاظمی تاکید کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر اینکه هیچ فردی در جمهوری اسلامی نباید از تحصیل محروم بماند به تمام دنش آموزان با تبعه خارجی که به ما مراجعه کنند مجوز تحصیل داده می شود.
مدیرکل دفتر اتباع خارجی کردستان یادآور شد: تعدادی از این دانش آموزان تبعه خارجی فاقد مدارک هویتی و کارت اقامت بودند اما از تحصیل در مدارس بازنماندند و از هر نوع مزایایی که یک دانش آموز ایرانی در مدارس برخوردار است نیز بهره مند هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین دانش آموزان با تبعه خارجی شاغل به تحصیل در استان مربوط به کشور عراق و حدود هشت نفری تبعه کشور افغانستان هستند، اضافه کرد: دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه های استان نیز تبعه عراق هستند.
کاظمی با بیان اینکه بیشترین دانش آموزان تبعه خارجی به ترتیب در مدارس شهرستان های بانه، مریوان، سقز و سنندج تحصیل می کنند، گفت: تعداد دانشجویان و دانش آموزان شاغل به تحصیل در مدارس و دانشگاه های استان در سال تحصیلی جاری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی با اشاره به اجرای طرح آمایش اتباع خارجه در استان افزود: طرح آمایش هر ساله در راستای تمدید، تعویض و یا صدور مجوز کارت های اقامتی و هویتی اتباع خارجه انجام می شود.
مدیرکل دفتر اتباع خارجی کردستان اظهار داشت: از اول امسال تاکنون 115 نفر دارای کارت هویتی و 520 نفر دارای گذرنامه در طرح آمایش شرکت کرده اند.
وی با بیان اینکه حضور و فعالیت اتباع خارجی فاقد مجوز، غیرقانونی و ممنوع است، یادآور شد: در نیمه نخست امسال حدود 300 نفر تبعه خارجی غیرمجاز که اهل افغانستان بودند شناسایی و به کشور خود بازگردانده شدند.
کاظمی همچنین به ازدواج دختران ایرانی با افراد تبعه خارجی بدون اخذ مجوز قانونی اشاره کرد و گفت: افراد زیادی هستند که بدون اطلاع ما با اتباع خارجی ازدواج می کنند و پس از مدتی با فرزند یا فرزندانی رها می شوند لذا هیچ مدرک شناسایی و هویتی نیز نمی توانند برای فرزندان خود بگیرند و با مشکلات و چالش های زیادی روبرو می شوند.
وی از خانواده ها خواست در صورت ازدواج فرزندان شان با افراد تبعه خارجی حداقل به اداره کل اتباع خارجی مراجعه کنند تا در آینده با مشکلات این چنینی روبرو نشوند.
به گزارش ایرنا، هم اکنون حدود 2 هزار تبعه خارجی در استان کردستان زندگی می کنند که تعدادی از این افراد در داخل شهرها و تعدادی نیز در اردوگاه های پناهندگی در شهرهای مختلف ساکن هستند.
هزینه های اسکان و درمان این پناهندگان از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل و دولت جمهوری اسلامی تامین و پرداخت می شود.
7348/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.