به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیر جهاد کشاورزی قروه می گوید: این شهرستان یکی از مستعدترین مناطق در استان کردستان برای کشت سیب زمینی و سایر محصولات بخش زراعت کشاورزی است.
خسرو کریمی پناه افزود: امسال سه هزار و 100 هکتار از اراضی کشاورزی آبی این شهرستان به کشت سیب زمینی اختصاص یافته است.
وی گفت: بیشترین ارقامی که در مزارع شهرستان کشت شده شامل(اسپریت )، (بانبا) و (جیلی) است و چون غده سیب زمینی در هوای خنک کشت می شود لذا محصول با کیفیت تری نیز بدست می آید و به همین خاطر است که سیب زمینی قروه از برندهای مطرح کشور است.
این حجم از تولید در حالیست که کشاورزان سیب زمینی کار با وجود رضایت از کیفیت محصول، از بسته شدن مرز و عدم صادرات که هم ارز آوری دارد و هم به فروش بهتر محصول شان کمک می کند، گله مند هستند.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس در تذکری به وزیران کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت خواستار رسیدگی به وضعیت کشاورزان کردستانی و تلاش برای رفع موانع صادرات سیب زمینی شد.
علیمحمد مرادی در نطق پیش از دستور خود در صحن مجلس گفت: چند هفته پیش مرز ایران برای صادرات محصولات کشاورزی باز بود اما همزمان با فرا رسیدن فصل برداشت سیب زمینی از مزاع کردستان و مناطق سردسیر دستور توقف صادرات محصولات کشاورزی به عراق صادر شد.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی افزود: صادرات سیب زمینی برای کشور ارز آور بود و در این شرایط سخت اقتصادی موجب افزایش درآمد کشاورزان می شد ولی متاسفانه کشاورزان مورد بی مهری قرار گرفتند.
وی تاکید کرد: از مسئولان می خواهم بخشنامه های 20/13136 مورخ هفتم مهر 97 را متوقف کنند و اجازه دهند این محصولات صادر شود.
براساس پیش بینی های وزارت جهاد کشاورزی مجموع سیب زمینی تولید شده کشور 3 میلیون و 300 هزار تن است و در واقع مازاد بر نیاز، که اگر صادرات انجام نشود در نهایت کشاورزان متضرر خواهند شد.
به گزارش ایرنا، امسال هفت هزار و 450 هکتار از زمین های کشاورزی استان کردستان زیر کشت سیب زمینی قرار دارد و یک هزار و 800 بهره بردار این محصول قرار است حدود 223 هزار تن سیب زمینی برداشت شود.
محمدصالح احمدی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان می گوید: حدود 130 تا 150 هزار تن از این محصول به خارج از استان صادر می شود.
این حجم از تولید در استان در حالیست که خود کردستانی ها هم این روزها سیب زمینی را کیلویی سه هزار تومان می خرند، یعنی تولید کننده چهارم کشور خودش هم محصول را گران می خرد.
کردستان با 300 هزار تُن تولید سیب زمینی در سال گذشته رتبه چهارم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داد.
استان کردستان یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم معادل 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی معادل 12 درصد دارد.
7345/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.