علی اشرف منصوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در 32 استان کشور برای اجرای شهرک های کشاورزی برنامه استعداد یابی انجام شده که 150 هزار هکتار از عرصه های نیز برای اجرا و توسعه این طرح شناسایی شده اند.
وی افزود: این شرکت مادر تخصصی هم اکنون بدنبال به مسایل بعدی از جمله تامین آب، تعیین حریم ها اراضی و اخذ مجوزهای لازم از دستگاه های دیگر از جمله وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست است.
منصوری تاکید کرد: پیش بینی می شود در صورت موافقت سازمان حفاظت محیط زیست مشکلی در احداث این میزان شهرک کشاورزی در کشور وجود نداشته باشد.
وی یادآور شد: تاکنون 130 شهرک کشاورزی به وسعت 15 هزار هکتار از 150 هزار هکتار شناسایی شده ایجاد شده و سه هزار و 800 هکتار آن نیز به سرمایه گذاران برای احداث گلخانه های تولیدی واگذار شده است.
مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت‌ شهرک‌های کشاورزی کشور با بیان اینکه شهرک های کشاورزی طرحی جدید است که به دنبال ایفای نقش خود در اقتصاد کشور می گردد، گفت: این شهرک ها در بخش گلخانه ای، دامپروری و شیلات فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: در هر هکتار شهرک های گلخانه 20 شغل مستقیم و غیر متسقیم و در شهرک های شیلاتی در هر مزرعه حدود 10 شغل پیش بینی شده که در صورت تحقق 150 هزار هکتار اراضی شناسایی شده، تعداد قابل توجهی شغل ایجاد می شود.
منصوری در خصوص برنامه این شرکت برای استان های مرزی افزود: برای استان های مرزی ایجاد این شهرک ها در حاشیه رودخانه های مرزی در نظر گرفته شده که تاکنون 2 هزار و 600 هکتار زمین در استان های کردستان، آذربایجان غربی، ایلام و سیستان و بلوچستان و اردبیل شناسایی شده است.
وی یادآور شد: سهم استان کردستان از این میزان اراضی، حدود 900 هکتار است که پس از تخصیص آب از سوی وزارت نیرو قابل اجرا و بهره برداری است.
به گزارش ایرنا، در بخش شهرک های کشاورزی استان کردستان هم اکنون 2 شهرک در بیجار و دهگلان به وسعت 48 هکتار ایجاد شده است.
هم اکنون 67 واحد گلخانه به مساحت 187 هزار متر مربع و تولید سالیانه چهار هزار و 700 تن سبزی و صیفی و یک میلیون و 700 هزار شاخه گل و گیاه در استان وجود دارد.
در کنار آن، 9 واحد پرورش قارچ خوراکی و صدفی به مساحت 32 هزار و 705 متر مربع با ظرفیت تولید سالانه سه هزار و 577 تن قارچ خوراکی نیز در استان مشغول فعالیت هستند.
استان کردستان دارای 43 هزار هکتار اراضی باغی با بیش از 70 هزار بهره بردار است که سالانه بیش از 350 هزار تن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی کشور است بطوریکه باغداران استان با تولید سالانه بیش از 45 هزار تن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.
همچنین رتبه اول تولید توت فرنگی با تولید بیش از 47 هزار تن به کردستان تعلق دارد.
میانگین سالانه بارش باران در استان کردستان بیش از 540 میلی متر یعنی 2 برابر میانگین کشوری است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.