به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز پنجشنبه مصادف با دهم محرم، سراسر ایران غرق در عزا و ماتم سالار شهیدان و یاران با وفای آن حضرت شده و مردم متدین کردستان نیز همانند دیگر نقاط کشور در سوگ شهادت فرزند پیامبر(ص) اشک ماتم ریختند.
در سنندج مرکز استان کردستان هم شیفتگان اباعبدالله الحسین(ع)، از شیعه و سنی گرفته تا پیر و جوان و زن و کودک هر کدام به شیوه ای یا در قالب دسته های سینه زنی و زنجیرزنی به عزادارای پرداخته و عشق و ارادت خود را به اهل بیت پیامبر و شهدای کربلا به نمایش گذاشتند.
دسته ها و هیات های مذهبی در سنندج، صبح امروز از مسیرهای مختلف سطح شهر، حرکت خود را آغاز کرده و در حالیکه بر سر و سینه می زدندبا گذر از میدان آزادی، خیابان فردوسی و میدان انقلاب، خود را به حسینیه این شهر رساندند و با نظم و دلدادگی خاصی به عزاداری و مرثیه سرایی سرور و سالار شهیدان کربلا پرداختند.
حضور اقشار مختلف مردم سنندج در آیین عزاداری امام حسین(ع) و یاران وفادارش، نشان از ارادت خالصانه اهل سنت و این خطه از خاک ایران اسلامی نسبت به اهل بیت پیامبر(ص) دارد و این عشق و محبت را از حضور گرم این مردم در عزاداری امروز می توان به وضوح مشاهده کرد.
نوحه خوانان هیات ها و دسته های عزاداری نیز به زبان های فارسی و کردی به مرثیه سرایی پرداختند و عشق و ارادت خود را به امام حسین(ع) و یاران باوفایش ابراز داشتند و مردم عزادار نیز با هیجان و شور دینی زیبایی، به یاد مظلومیت شهدای کربلا بر سر و سینه زدند.
مردم ماتم زده و هیات های عزادار پس از طی کردن مسیری چند کیلومتری در مقابل حسینیه سنندج تجمع کرده و به عزاداری های خود پایان می دهند و به یاد نماز ظهر عاشورای کربلا، نماز ظهر را با شور و حال و هوایی بسیار معنوی ادا می کنند.
گزارش های رسیده از سایر نقاط استان کردستان هم حاکی از آن است که مردم شهرهای دیگر استان نیز از ساعات اولیه امروز با راه اندازی هیات های عزاداری و سینه زنی ‌و زنجیر زنی به یاد سرور و سالار شهیدان و یاران باوفای آن حضرت، اشک ماتم ریختند.
مردم کردستان از اول محرم با برافراشتن بیرق های عزا و نصب بنرهای سیاه بر در و دیوار منازل، ادارات مساجد، حسینیه ها و تکایا در عزای امام حسین(ع) به سوگ نشسته اند.
مردم متدین این استان همچون دیگر استان های کشور در بزرگداشت مناسبت های مختلف همچون عاشورای حسینی، دارای آداب و رسوم ویژه ای هستند و با برگزاری برنامه های مخصوص این ایام را گرامی می دارند.
در این ایام آیین های عاشورایی مختلفی در شهرها و روستاهای استان و با آداب و رسوم مخصوص مانند برپایی مجالس تعزیه خوانی، طشت گذاری، گل گیران و پخت آش نذری و حلیم برگزار می شود.
امسال 610 هیات مذهبی و 14 بقعه متبرکه شاخص کردستان در اجرای برنامه های سوگواری و عزدارای سرور و سالار شهیدان در سطح استان مشارکت دارند.
استان کردستان با یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت در غرب کشور واقع است و در این استان مسلمانان اهل تسنن و تشیع با وحدت و برادری در کنار هم زندگی می کنند.
7355/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.