وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به طرح برخی صحبتهای کاندیداهای ریاست جمهوری در خصوص یارانهها و ایجاد اشتغال گفت: پرداخت یارانه نمیتواند موجب اشتعال شود.
به گزارش جی پلاس، علی طیبنیا در جلسه اقتصاد مقاومتی در شاهرود اظهار کرد: راهبرد اصلی دولت دکتر روحانی این است که از طریق اشتغال بیشتر بتوانیم زندگی شرافتمندانه را برای مردم مهیا کنیم.
وی با دفاع از عملکرد دولت یازدهم در حوزههای اقتصادی، افزود: عملکرد دولت یازدهم در این بخش موفق و اثرگذار بوده است.
این عضو کابینه با اشاره به طرح شعارهایی در خصوص ایجاد اشتغالهای میلیونی در کشور تصریح کرد: اگر امکانات خود را بشناسیم تحقق ۹۵۰ هزار شغل در سال دست یافتنی است.
وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی ایران در ۳۸ سال گذشته حدود ۳.۲ درصد بوده ادامه داد: در طول هشت ساله دولتهای نهم و دهم نرخ رشد اقتصادی تنها ۲ درصد بوده یعنی میزان رشد اقتصادی در این دو دوره از متوسط ۳۸ ساله بعد از انقلاب بسیار کمتر بوده است.
طیبنیا با اذعان به اینکه ایجاد اشتغال مولد باید بصورت جدی پیگیری و اجرایی شود گفت: بیتردید پرداخت یارانه نمیتواند موجب اشتعال در کشور شود.
کاهش۴۰ درصدی قدرت خرید مردم در دولت قبل
این اقتصاددان ادامه داد: راهبرد دولت یازدهم این است که از طریق ایجاد اشتغال بیشتر بتواند بستر لازم برای زندگی شرافتمندانه را برای مردم مهیا کند.
وی با اشاره به سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: اقدامات لازم برای تحقق اهداف و برنامههای اقتصاد مقاومتی مشخص است.
این عضو کابینه از ایجاد یک سیستم پایش در وزارت اقتصاد دولت روحانی خبر داد و افزود: با ایجاد این پایش در حال حاضر نظارت کاملی در این بخش در حال انجام است.
وی با بیان اینکه ساختارهای اقتصادی ناسالم در دولت پیشین عدول از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بود بیان کرد: تورم ۴۰ درصدی در دولت پیشین سبب شد تا ۴۰ درصد قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و مشکلات زیادی گریبانگیر کشور شود.
عمل بهوعدهها در دولت روحانی
طیبنیا با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ وقتی وعده تورم تک رقمی را دادم برای بسیاری قابل باور نبود ادامه داد: دولت تدبیر و امید این وعده غیرقابل باور را عملی کرد.
وی با اشاره به برخی وعدههای دولت یازدهم گفت: این دولت وعده تک رقمی کردن تورم و کنترل نوسانات نرخ ارز و افزایش همزمان نرخ رشد اقتصادی را به مردم داد گفت: دولت روحانی این وعدهها را داد و امروز به همه آنها عمل کرده است.
این استاد اقتصاد دانشگاه تصریح کرد: نرخ رشد در سال ۱۳۹۴ میتوانست بسیار بیشتر از آنچه که شد، افزایش یابد. اما کاهش شدید قیمت نفت سبب کاهش سرعت نرخ رشد اقتصادی در کشور شد.
وی یادآوری کرد: در تحقیقات انجام شده اثبات شد که در تاریخ ایران هر جا که کاهش قیمت نرخ نفت را داشتیم نرخ تورم نیز افزایش یافته، اما برای اولینبار بود که در دولت روحانی با وجود کاهش نرخ نفت شاهد کاهش نرخ تورم نیز بودیم.
نه از ذخایر خارجی استفاده کردیم و نه وام
وزیر امور اقتصادی و دارایی، اضافه کرد: در سالیان گذشته هر گاه منابع مالی ما از کاهش نرخ نفت کم میشد به منابع خارجی روی می آوردیم، اما برای نخستینبار بود که در دولت یازدهم نه از ذخایر خارجی استفاده کردیم و نه وام گرفتیم.
وی با اشاره به تایید پیشرفتهای اقتصادی ایران از سوی مراکز و مجامع بینالمللی گفت: در جمعبندی بانک جهانی در اجلاس جهانی کشورهای نفتی در واشنگتن اعلام شد که موفقترین کشور دنیا در این حوزه، جمهوری اسلامی ایران بوده است و جالبتر آنکه این توفیقات چشمگیر در شرایط تحریم هم رخ داده است.
طیبنیا با بیان اینکه ملت ایران امروز به امید به آینده و سرمایه ارزشمند اعتماد اجتماعی نیاز دارد گفت: متاسفانه عده ای سعی دارند این سرمایه عظیم را در کشور کم فروغ جلوه دهند.
این عضو کابینه با انتقاد از تضعیف دولتمردان و مدیران اجرایی کشور خاطرنشان کرد: بیان برخی عبارات در تضعیف مدیران و نظام اقتصادی و بانکی آنهم در محافل عمومی و تریبونهای رسمی نهتنها کمکی به اقتصاد و پویایی آن نمیکند بلکه سبب خواهد شد تا اعتماد دنیا نسبت به ما سلب شود.
وی با بیان اینکه تنها کشوری که حتی یک روز به تحریمهای ظالمانه تمکین نکرده و توانسته آنها را رفع کند ایران است اضافه کرد: در ۹ ماهه سال ۱۳۹۵ به رشد اقتصادی ۱۱.۶ درصد رسیدیم که قطعا درآمدهای نفتی هم در آن بیتاثیر نبوده است.
طیبنیا با بیان اینکه درآمدهای نفتی چیز بدی نیست اظهار کرد: از نظر اقتصاد علمی آنجه بد است شیوه نادرست استفاده از این درآمدها است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته رشد اقتصادی ما در تمام بخش ها بجز بخش ساختمان مثبت بوده گفت: سال ۱۳۹۶ سالی است که باید رونق اقتصادی در تمام بخشهای کشور رسوخ کند.
پرداخت ۲۳ هزار میلیارد از بدهی دولت
این عضو کابینه با بیان اینکه دولت دکتر روحانی ثبات را در عرصه اقتصادی حاکم کرده افزود: برای جبران ۲۰ درصد درامد ملی طی سالهای پیش از ۹۲ باید بیشتر تحمل کرده و انتظار بکشیم.
وی با بیان اینکه الان در شرایطی هستیم که اولویت برنامههایمان را به بهبود محیط کسب و کار، اصلاح نظام بانکی کشور و برنامههای بلند مدت متمرکز کردیم گفت: بدهی دولت به بانکها در حال سازماندهی است و در سال گذشته ۱۳ هزار میلیارد آن پرداخت شده است و بزودی ۱۰ هزار میلیارد دیگر نیز پرداخت خواهد شد.
بدهی ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت ارمغان دولت احمدینژاد برای دولت روحانی
طیبنیا با تایید اینکه در ابتدای روی کار آمدن دولت روحانی ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی داشتیم افزود: با اینهمه آنچه باعث آسیب پذیری می شود وابستگی به نفت است
دادن بیش از نیمی از مالیات اخذ شده سال قبل به شهرداریهای کشور
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۵ ما ۱۱۳ هزار میلیارد تومان مالیات اخذ کردهایم که تنها ۶۰ هزار میلیارد تومان آن را به شهرداری های کشور دادهایم.
این وزیر دولت تدبیر و امید ادامه داد: طی دو سال اخیر و با مبارزات و اقدامات انجام شده واردات قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۲ میلیارد دلار رسیده است.
وی گفت: در تراز تجاری غیر نفتی کشور طی دو سال اخیر برای اولین بار در تاریخ ایران صادرات بر واردات ارجحیت یافته که موفقیت کمنظیر و بزرگی بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین از شهرستان شاهرود به عنوان مهد بزرگان کشور نام برد و گفت: این دیار شخصیتهای دینی و علمی بزرگی به کشورمان هدیه داده است.
وی با بیان اینکه شاهرود شهرستانی بزرگ و مهم است ادامه داد: این شهرستان از ظرفیتهای متنوع و زیادی برخوردار است.