عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار می‌گوید: نهایی شدن رقم هزینه معیشت کارگران توافق اولیه است و اگر دولت برای تحقق این رقم کمک نکند و به میدان نیاید، کارگران سال آینده همه دستمزد واقعی خود را نمی‌گیرند.

به گزارش جی پلاس، علی اصلانی اظهار کرد: توافق گروه‌های کارگری و کارفرمایی در خصوص رقم سبد هزینه معیشت کارگران و نهایی شدن آن اقدام مبارکی بود که بعد از ۳۷ سال برای اولین بار اتفاق افتاد و کارفرمایان مجاب شدند که حداقل دستمزد کفاف هزینه‌های سنگین معیشت کارگران را نمی‌دهد اما اعتقاد من این است که اگر دولت به میدان نیاید و برای محقق شدن این رقم کمک نکند هرگز عملی نخواهد شد.

وی تاکید کرد: طبعا درباره رقم دستمزد باید با واقعیتهای روز پیش برویم ولی وقتی نرخ تورم زیر ۱۰ درصد اعلام می‌شود نمی‌توان به افزایش قدرت معیشت کارگران امیدوار بود به همین دلیل تمرکز خود را بر تبصره دو ماده ۴۱ قانون کار و تقویت سبد معیشت قرار دادیم.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار تصریح کرد: رقم دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی سبد معیشت کارگران در حالی به تصویب کارگروه تخصصی مزد رسید که از مجموع ۳۳۰ قلم کالای اساسی سبد خانوار تنها ۳۳ قلم را ریالی کردیم و درواقع هزینه ۳۳ قلم کالای اساسی در سبد خانوار کارگری دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد.

وی با بیان اینکه همین رقم نهایی شده هم واقعی نیست، ادامه داد: در جدول اقلام مصرفی کارگران برخی هزینه‌ها مثل سفر را جزو ۳۳ قلم ضروری قرار ندادیم که اگر چنین هزینه‌هایی را لحاظ می‌کردیم رقم سبد هزینه خانوار بیش از این می‌شد.

این مقام مسئول کارگری با تاکید بر پایبندی دولت به تعهدات خود در قبال کارفرمایان و کارگران، ‌ گفت: کارفرمایان همین حالا با افزایش ۱۴ درصدی مزد اعلام ناتوانی می‌کنند، با وجود این به توافق صورت گرفته خوشبین هستیم و امیدواریم که دولت پای کار بیاید و نقش خود را به عنوان ضلع سوم شرکای اجتماعی ایفا کند تا کارگران برای سال آینده به حقوق واقعی خود برسند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.