در حالی ۲۹ درصد از خانوارهای دهک اول درآمدی یعنی کمدرآمدترین دهک، خانوارها و زوج های جوان دو نفره هستند، که درآمدشان کفاف هزینه ها را نمی کند.
به گزارش جی پلاس، هزینه سبد معیشت کارگران موضوعی است که باید به آن توجه شود، چرا که این روزها با کاهش قدرت خرید کارگران، نوسانات نرخ ارز و تعطیلی واحدهای تولیدی شاهد این هستیم که هزینه های زندگی کارگران از درآمدهای آن ها بیشتر است.
حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۸ حدود یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان است که بر اساس یک خانوار ۳.۳ نفری است.
بیشترین هزینه غیر خوراکی خانوارها، مربوط به گروه «مسکن»، «بهداشت و درمان» و «حمل و نقل و ارتباطات» است. بیش از نیمی از هزینههای غیر خوراکی یعنی حدود ۵۲ درصد، به گروه مسکن تخصیص پیدا میکند.
بخش عمده خانوارهای دهک اول درآمدی را زوجهای جوان تشکیل میدهند. حدود ۲۹ درصد از خانوارهای دهک اول درآمدی یعنی کمدرآمدترین دهک، خانوارهای دو نفره هستند.
حدود ۱۹ درصد از خانوارهای ساکن در مناطق شهری را همین زوجهای جوان دو نفره تشکیل میدهند که مجموع هزینههای آنها در سال گذشته، بهطور متوسط بیش از ۳۶ میلیون تومان بوده است.
هزینه های خانواده پیرامون بحث مسکن، بهداشت و درمان، تفریحات، سرگرمی هاو خدمات فرهنگی، پوشاک و کفش، لوازم اثاب و خدمات خانوار، حمل و نقل و ارتباطات و کالاها و خدمات متفرقه خانوار خرج می شود.
متوسط انواع هزینه های غیر خوراکی سالانه یک خانوار شهری ۲نفر در سال ۹۷ شامل ۵۲ درصد مسکن، ۴.۸۵ درصد لوازم، اثاث و خدمات خانوار، ۱۴.۶۲ بهداشت و درمان، ۱۳.۱۳ حمل و نقل و ارتباطات، ۱.۷۲ درصد حوزه تفریحات، سرگرمی ها و خدمات فرهنگی، ۱۰.۱۶ درصد هزینه های برای کالاها و خدمات متفرقه خانوار و ۳.۳۰ درصد سایر هزینه ها است.