به گزارش ایرنا، توجه به شاخص ها و نیازهای روحی، روانی و جسمی گروهای مختلف سنی در دنیا باعث شده است تا همواره به ادبیات نگاه ویژه ای صورت گیرد.
در چهارمحال و بختیاری نیز ادبیات کودک و نوجوان چند سالی است به سمت تخصصی شدن گام برداشته است و نوید روزهای روشنی برای کودکان دارد.
مدیر گنجینه آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در این باره می گوید: در زمینه ادبیات کودک و نوجوان، نویسندگان برجسته ای از این استان در سطح ملی از جمله بنفشه رسولیان بروجنی، مهری طهماسبی دهکردی، مژگان کیوانی هفشجانی، مینو کریمزاده سورشجانی، منوچهر کریمزاده سورشجانی، نسرین هاشمی دهکردی، مینو دلشاد دهکردی، علی حسین پور ناغانی، همایون کاظمی دهکردی و غیره فعالیت دارند.
بابک زمانی پور تاکید کرد: آواها، لالایی ها، قصه ها، افسانه ها، داستان ها، حکمت ها، متل ها و ضرب المثل ها، پلی بین نسل ها برای انتقال میراث های فرهنگی است که مورد توجه نویسندگان استان است.
وی افزود: در این زمینه افرادی در چهارمحال و بختیاری از جمله مرحوم عبدالرسول نوبخت دهکردی به منظور حفظ آثار و داستان های ادبیات کهن مختص کودک و نوجوان اقدام کرده اند.
زمانی پور تصریح کرد:اکنون افرادی مانند مژگان کیوانی هفشجانی، مهری طهماسبی دهکردی و بنفشه رسولیان بروجنی برای حفظ و حراست از افسانه ها و لالایی ها و انتشار جدید آن ها وارد میدان شدند.
زمانی پور تاکید کرد: همایون کاظمی دهکردی هم در جمع آوری آثار و ادبیات ادبیات کودک و نوجوان چهارمحال و بختیاری با عنوان 'افسانه های محلی ما' تلاش قابل تقدیری داشته است.
یکی از نویسندگان چهارمحال و بختیاری در حوزه ادبیات کودک و نوجوان نیز گفت: متاسفانه اکنون در بازار کتاب ادبیات کودک و نوجوان، کتاب های زرد زیاد یافت می شود.
بنفشه رسولیان بروجنی تصریح کرد: این کتاب های از سوی افرادی که ذوق کمی نسبت به ادبیات کودک و نوجوان تهیه و به وسیله برخی ناشرانی با انگیزه مالی چاپ و توزیع می شود.
رسولیان بروجنی اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید مجوز به این تولیدات بدهد و به تخصصی بودن محتوا توجه داشته باشند.
وی افزود: در حوزه تولیدات ادبیات کودک و نوجوان افراد مدعیان زیاد اما متخصصان انگشت شمار هستند.
این نویسنده حوزه ادبیات کودک و نوجوان اظهار کرد: هم اینک بسیاری افراد تولیدات را دوباره نویسی و بازنویسی می کنند که البته این افراد نویسنده نیستند.
وی گفت:باید انجمن نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان در چهارمحال و بختیاری با حضور متخصصان علمی تشکیل و فعال شود.
رسولیان بروجنی تاکید کرد: افراد بسیاری در چهارمحال و بختیاری تخصص و توانمندی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان را دارند که نیازمند راهنمایی هستند.
وی افزود: برگزاری دوره های آموزشی تخصصی برای افراد دارای پتانسیل و توانمندی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان چهارمحال و بختیاری در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
مدیر مسئول انتشارت صدای پای آب چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بی شک کودکان و نوجوانان آینده سازان کشورند که تلاش همگان برای ارتقای فرهنگ و دانش آنان ضرورت دارد.
سید مرتضی فیاضی بروجنی تصریح کرد: ایجاد رویکردهای جذاب از دریچه نگاه به باورهای آینده می تواند در کشف پتانسیل های کودکان و نوجوانان و همچنین فرهنگسازی در این حوزه تاثیرگذار باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: میزبانی این استان در جشنواره ادبیات کودک و نوجوان رضوی جزو مهمترین اقدامات در راستای تقویت این حوزه است.
جواد کارگران دهکردی اظهار کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی امسال برای چهارمین سال متوالی به میزبانی چهارمحال و بختیاری برگزار می شود.
وی یادآور شد: جشنواره کتابخوانی رضوی علاقمندان بسیاری را به خود جذب و در افزایش سرانه مطالعه و ترویج فرهنگ رضوی بین مردم نقش مستقیم ایفا کرده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هم اینک 24 مرکز، دو واحد و یک پایگاه شامل 21 مرکز ثابت و سه مرکز سیار، یک واحد پستی، یک واحد مکاتبه ای و یک پایگاه روستایی در استان فعالیت دارد.
فرزاد رحیمی به خدمات رسانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری در 120 روستا اشاره و تاکید کرد: مراکز سیار این کانون 74 روستا و واحدهای مکاتبه ای و پستی هم 46 روستای استان را پوشش می دهد.
وی افزود: در چهارمحال و بختیاری 35 هزار دانش آموز عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند.
رحیمی تصریح کرد: آموزش دانش آموزان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری را 100 مربی با تجربه، متخصص و کارآزموده بر عهده دارند.
به گزارش ایرنا،اکنون بخشی از آموزش کودکان و نوجوان در کشور از طریق کتاب های کودک و نوجوان انجام می شود.
گزارش از :وحید رئیسی دهکردی
7362/2097
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.