به گزارش خبرنگار ایرنا، خدیجه ربیعی عصر سه شنبه به وقت محلی در نشست نمایندگان مجالس کشورهای عضو سازمان ملل که برای شرکت در شصت و دومین کمیسیون مقام زن در نیویورک به سر می برند، این مطلب را مطرح کرد.
وی افزود: زنان و دختران روستایی تنها با تکیه بر هنر و توانمندی خود کارهای مختلفی از قبیل کشاورزی، دامداری، صنایع دستی و خانه داری را با حداقل امکانات انجام می دهند درحالی که زنان شهری دسترسی بیشتری به تجهیزات روز دارند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مادامی که برای تحقق حقوقی ازقبیل حق تحصیل ،تامین اجتماعی و سلامت، مالکیت زمین و مدیریت اقدامی صورت نگیرد، آینده ای روشن را نمی توان رقم زد.
ربیعی با بیان این که از نظر امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، تمام هویت های کمالی انسان، در زن مطرح شده است، اضافه کرد: از نظر آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران هم کسی که با استناد به بینش اسلامی بخواهد زن را از کار علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بی نصیب کند، برخلاف حکم خدا عمل کرده است.
وی همچنین به دستاوردها و اقدامات دولت در رشد استعدادهای زنان و دختران روستایی گفت: با ایجاد مراکز نهضت سوادآموزی و مهارت آموزی و تخصیص بودجه به آموزش زنان و دختران روستایی، نرخ باسوادی به 7/94 درصد افزایش یافت.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی به نقش اقتصاد در قدرت بخشی به زنان هم اشاره کرد و افزود: تصویب طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در برنامه ششم،ایجاد بیش از 1400 صندوق اعتبارات خرد زنان و دختران روستایی، تشکیل تعاونی های زنان و دختران روستایی و طرح زنان تسهیل گر در جامعه روستایی از دیگر اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران است که اساسا با هدف توانمندسازی فرهنگی و اجتماعی است.
ربیعی به حضور زنان در تصمیم گیری ها نیز توجه داد و اظهار کرد: باتوجه به نقش مشارکت زنان و دختران روستایی در سطح مدیریت روستاها برای تحقق توسعه پایدار روستایی، حضور در مسئولیت هایی ازقبیل دهیاری ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا رشد چشمگیری داشته است .
وی ادامه داد: با گسترش مراکزبهداشت، افزایش مراقبت های مربوط به زنان، تخصیص ردیف های بودجه خاص و نیز بودجه برای ورزش روستاییان دربرنامه ششم به ارتقای سلامت و بهداشت این زنان توجه شده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی به ارائه خدمات اجتماعی به زنان روستایی هم اشاره کرد و گفت: در قانون بودجه سالانه و همچنین برنامه ششم توسعه ایران، برای بیمه زنان سرپرست خانوار، بیمه ویژه قالیبافی و بیمه زنان خانه دار دارای سه فرزند و بیشتر اعتبار در نظر گرفته شده است.
ربیعی همچنین واگذاری زمین های ملی به تشکل های زنان را بخش دیگری از اقدامات انجام شده دانست و در عین حال گفت: مشکلی که ارائه اقدامات راتهدیدمی کند، فعالیت جزیره ای سازمان دولتی و غیردولتی است که آثار منفی ناشی ازآن می تواند با حمایت از تفاهمنامه های همکاری میان سازمان ها وتعین بودجه ویژه زنان ودختران روستایی وحمایت ازتشکل های اقتصادی،اجتماعی به حداقل برسد.
شصت و دومین نشست کمیسیون مقام زن با حضور هیات هایی از کشورهای عضو سازمان ملل و همچنین سازمان های مردم نهاد معتبر در شورای اجتماعی-اقتصادی سازمان ملل در مقر این سازمان در نیویورک از روز دوشنبه آغاز به کار کرد و تا 23 فوریه ادامه دارد.
اروپام**1429
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.