هومان خاکپور روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این همایش بیش از 70 مقاله با موضوع راهکارهای حفاظت از این گونه گیاهی که توسط پژوهشگران سراسر کشور در 2 دهه اخیر تدوین و جمع آوری شده است، ارائه و سه مقاله برتر معرفی و تجلیل می شود.
وی با بیان اینکه کلوس در معرض خطر انقراض قرار دارد، حفاظت از این گونه و حساس سازی جامعه در خصوص انقراض و نابودی آن و استفاده و تبادل تجربیات پژوهشگران این حوزه از اهداف برگزاری این همایش ملی است.
خاکپور ادامه داد: این همایش با همکاری بنیاد ملی و فرهنگی حضرت زهرا(س) و دانشگاه شهرکرد در دانشکده کشاورزی این دانشگاه برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، مقرر بود این همایش بیستم ماه جاری به مناسبت هفته منابع طبیعی (15 تا 21 اسفندماه) برگزار شود.
از مجموع 15 هزار گونه گیاهان داروئی در جهان هشت هزار گونه در ایران شناسایی شده که بیش از یکهزار و 700 گونه آن منحصر به کشور بوده و ثبت جهانی نیز شده‌ اند.
همچنین ازاین تعداد یکهزار و300 گونه گیاهی متعلق به چهارمحال و بختیاری بوده که 350 گونه آن نظیر کلوس، بومادران و شنبلیله منحصر به این استان است.
کرفس کوهی با نام محلی وعلمی کلوس از خانواده چتریان و گیاهی خودرو با خاصیت داروئی برای درمان سرماخوردگی، روماتیسم و سرطان است.
دوره رویش آن از اواخر اسفند آغاز و تا اوایل خردادماه ادامه دارد.
کرفس کوهی سال گذشته با نام «کلوس» در فهرست میراث طبیعی کشور قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، وسعت رویش این گونه منحصر به فرد و در حال انقراض در چهارمحال و بختیاری زمانی به چند هزار هکتار در اقلیم های مختلف این استان می رسید اما اینک به دلیل بهره برداری بیش از حد و غنچه چینی کلوس پیش از بذردهی تنها به 700 هکتار در منطقه سرآقاسید شهرستان کوهرنگ (90کیلومتری شهرکرد) محدود شده است.
8125/6021
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.