به گزارش ایرنا، غلامحسین نصیری روز سه شنبه در جلسه کنترل کوچ به استان، با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل تخریب مراتع، کوچ زودهنگام عشایر است افزود: با توجه به اعلام اداره کل هواشناسی مبنی بر آغاز بارشها در اردیبهشت ماه، ورود زودهنگام عشایر پیش از بیستم این ماه ،کوبیدگی زمین و جلوگیری گل دهی گونه های مرتعی را در پی دارد.
وی با بیان ماشینی شدن کوچ در زمان حاضر تاکید کرد: برای جلوگیری از کوچ زودهنگام، سازمان حمل و نقل از صدور مجوز و بارنامه برای کامیون هایی که حامل دام عشایر هستند ممانعت می کند.
نصیری ادامه داد:اکیپهای منابع طبیعی و امور عشایر نیز با همکاری نیروی انتظامی در مسیر گلوگاه ها از ورود عشایر زودتر از موعد به استان جلوگیری می کنند.
وی بیان کرد: در صورت ورود زودهنگام ، عشایر متخلف پروانه تخلف دریافت می کنند و به مراجع قضایی برای پرداخت جریمه معرفی می شوند.
نصیری ادامه داد: با توجه به اینکه 12.5درصد از سطح مراتع منابع طبیعی زیر پوشش مناطق چهار گانه سازمان محیط زیست( شامل مناطق قرق، حفاظتی، شکار ممنوع است) ورود به این مناطق نیز از 30اردیبهشت ماه امکان پذیر است.
به گزارش ایرنا، در این جلسه که با حضور معاون سیاسی و امنیتی استانداری، مسئولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مدیرکل محیط زیست ،اداره امور عشایر، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای در استانداری برگزار شد اطلاع رسانی تقویم کوچ در شهرستانها و برگزاری جلسات کنترل کوچ در فرمانداری ها به عنوان مصوبات این جلسه تعیین شد.
در مجموع 23هزار عشایر و روستایی در چهارمحال وبختیاری دارای پروانه بهره برداری از منابع طبیعی استان هستند که با توجه به وسعت یک میلیون و 400هزار هکتاری عرصه های جنگلی و مرتعی چهارمحال و بختیاری ، این بهره برداران 66درصد از این منابع را در اختیار دارند.
چهارمحال و بختیاری به عنوان منطقه ییلاقی عشایر استانهای لرستان، خوزستان و فارس به شمار می رود و سالانه در فصل بهار و تابستان پذیرای تعدادی از این عشایر کوچروست.
8125/2097
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.