شهرام احمدی عصر سه شنبه در جلسه شورای اداری چهارمحال وبختیاری با حضور معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری افزود: طی این مدت پایش واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی بیش از 2 برابر و پایش محل دفن و مکان یابی محل دفن پسماند 5.5 برابر افزایش داشته است.
وی گفت: در این مدت صدور اخطاریه عدم مدیریت پسماند در استان 8.5 برابر و بازدید از واحدهای استفاده کننده از گازهای تاثیرگذار بر لایه ازن بیش از 6 برابر افزایش داشته است.
احمدی از استان چهارمحال وبختیاری به عنوان پایتحت طبیعی کشور یاد کرد و افزود: در این استان بیش از یکهزار و 400گونه گیاهی، بیش از 300 گونه جانوری شناسایی شده وجود دارد.
وی گفت: احیای کامل تالاب بین المللی گندمان که در سالیان گذشته به دلیل خشکسالی دچار آتش سوزی می شد، جلب مشارکتهای مردمی در حفظ و حراست از مناطق حفاظت شده، ثبت ذخیره گاه زیست کره تنگ صیاد و سبزکوه از مهمترین فعالیتهای انجام شده در دولت تدبیر و امید است.
احمدی افزود: تصویب اولین پناهگاه حیات وحش استان، راه اندازی نخستین مرکز پایش پساب صنعتی، نخستین ایستگاه پساب صنعتی در شهرک صنعتی و نصب نخستین ایستگاه پایش آنلاین آب بر روی رودخانه بهشت آباد و شروع عملیات نخستین مرکز بازیافت پسماند، نصب و راه اندازی سیستم مانیتورینگ در تالاب های چغاخور و گندمان و آغاز عملیات احداث مرکز بازدید کنندگان تالابی در تالاب چغاخور را از دیگر فعالیت ها دانست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال وبختیاری گفت: هم اینک بیش از 95 درصد گرد و غبار استان منشاء خارجی دارد که به منظور کاهش این معضل در زمینه احیای تالابها در خارج از استان و رایزنی با کشورهای مجاور فعالیتهای خوبی انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری نیز در این جلسه افزود: هم اینک 85 درصد از یک میلیون و 653 هزار هکتار مساحت استان را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.
علی محمدی مقدم توجه به بحث آبخیزداری و آبخوان داری را به عنوان چالش اصلی استان دانست و گفت: اعتبارات این اداره کل 27 میلیارد ریال در سال 93 به 80 میلیارد ریال در سال گذشته رسیده است.
به گفته وی، احداث سد زیر زمینی برای نخستین بار در استان، احداث 52 بند سنگی ملاتی و 2 سد خاکی، اجرای عملیات بیولوژیکی در 5 هزار هکتار از اراضی ملی، کشت گیاهان دارویی و جنگلکاری اقتصادی را از دیگر برنامه های دولت یازدهم در این استان عنوان کرد.
محمدی مقدم افزود: در دولت تدبیر و امید در زمینه مبارزه با پدیده شوم زمین خواری و همچنین برخورد با قاچاقچیان چوب و زغال فعالیت های خوبی انجام شده است.
وی گفت: در این مدت 7 هزار و 600 هکتار زمین به ارزش 35 هزار ریال از متخلفان رفع تصرف شده است.
وی با اشاره به بحث فرونشست زمین و بحرانی شدن دشت های استان در چند سال اخیر افزود: فرونشست زمین در دشت های استان به 70 سانتمیتر رسیده که این امر قابل برگشت نیست و به عنوان یک فاجعه زیست محیطی برای استان است.
وی به بحصث صعب العبور بودن استان اشاره کرد و گفت: اطفای حریق در مناطق حفاظت شده و ملی استان به دلیل کمبود امکانات هوایی به سختی انجام می شود.
معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه جمعیت، اقتصاد و محیط سه رکن اصلی در تدوین سند آمایش سرزمین استان گفت: هم اکنون 50 درصد تدوین سند آمایش سرزمین استان انجام شده و پیش بینی می شود تا چندماه آینده به اتمام برسد.
علیرضا شجاعی افزود: مطالعات آمایش سرزمین چهارمحال و بختیاری از نیمه دوم سال گذشته در استان آغاز شده است.
شجاعی اظهار کرد: در چشم انداز پیشنهادی، سند آمایش چهارمحال و بختیاری به عنوان «سرزمین پاک» پیشنهاد می شود و باید در راستای این سند راهکارهایی ارائه شود که با تغییر نگرش مدیران به سمت حفظ محیط زیست و اشتغال سبز برویم.
خبرنگار: سمیه پناهنده**انتشار:جهانبخش صفری
7360/6021
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.