به گزارش ایرنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: شرکت کنندگان در این کارگاه با تنوع زیستی وعوامل تهدید کننده تنوع زیستی آب های شیرین ایران با تاکید بر گونه های غیربومی آبزی و نظام نامه آبزی پروری در سدها و شبکه های آبیاری و رودخانه ها، راهکارها و روش های مدیریت و کنترل گونه های غیربومی و برنامه های مدیریت و حفاظت ماهیان آبهای داخلی آشنا می شوند.
شهرام احمدی با اشاره به اینکه نیمی از مساحت استان چهارمحال و بختیاری تحت مدیریت حفاظت محیط زیست است، افزود: یکی از مهمترین تهدیدهای منابع آبی استان ورود ماهیان غیر بومی به اکوسیستم طبیعی، رودخانه ها و تالاب های استان است.
وی اظهار کرد: هم اکنون بخش های کشاورزی، صنعتی و شیلات از مهمترین تهدیدها و منابع آلوده کننده آب در مناطق مختلف به خصوص زاگرس مرکزی است.
احمدی اظهار کرد: سال گذشته 23 هزار و 347 تن ماهی سردآبی در استان چهارمحال وبختیاری تولید شد که مدیریت نادرست بر روی مزارع پرورش ماهیان سردآبی و همچنین وجود مزارع غیر قانونی، منابع آبی استان ر ا مورد تهدید جدی قرار داد.
نماینده طرح حفاظت زاگرس مرکزی نیز در این کارگاه آموزشی گفت: تولید ماهی در منابع آبی داخلی کشور علاوه بر فرصت ایجاد اشتغال و افزایش تولید و سرمایه به عنوان یک تهدید برای منابع آبی و همچنین سلامت جامعه است.
رضا درخشنده افزود: راه اندازی مزارع پرورش ماهی در منابع آبی داخلی نیازمند یک برنامه ریزی و توان سنجی در منابع آبی است که باید این ارزیابی ها بر روی پساب مزارع پرورش ماهی انجام شود.
به گفته وی، هم اکنون مزارع پرورش ماهی در حوزه زاگرس مرکزی به عنوان یک چالش و تهدید منابع آبی، سلامت و بهداشت نیز تاثیرگذار است.
این کارگاه 2 روزه با حضور کارشناسان دفتر حیات وحش و آبزیان ادارات محیط زیست سراسر کشور و همکاری سازمان حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری، دفتر حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی و دفتر حیات وحش آبزیان سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
خبرنگار: سمیه پناهنده** انتشار:جهانبخش صفری
7360/6021
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.