فرجام سمیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: این میزان خسارت به دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری،سرمایههای گردشگری، راهنمایان گردشگری و موسسات و مراکز آموزشی گردشگری چهارمحال و بختیاری وارد شده است.
وی افزود: متاسفانه با شیوع ویروس کرونا ۶۱.۲۵ درصد نیروهای بخش خصوصی فعال در حوزه گردشگری دچار خسارت مالی و بیکاری شدهاند.
سمیعی تصریح کرد: میزان خسارات ناشی از شیوع ویروس کرونا در دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری ۱۳۵ میلیارد ریال در ماههای اسفند و فروردین است.
سرپرست معاونت گردشگری و سرمایهگذاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: ضریب اشغال تختهای هتلها و آپارتمانهای استان در ۲ ماه گذشته صفر و میزان خسارت وارده به این بخش ۱۶۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال است.
وی گفت: در این مدت ضریب اشغال تخت مهمانپذیرهای استان صفر با حداقل ۴ میلیارد و ۷۴۰ میلیون ریال خسارت بوده است.
سمیعی تاکید کرد: خسارت ماههای اسفند و فروردین ۲ مرکز تفریحی و سرگرمی گردشگری ۲۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برآورد میشود.
وی افزود: در این مدت سفرهخانههای سنتی استان ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال و واحدهای پذیرایی بینراهی منفرد استان ۱۰ میلیارد ریال خسارت دیدهاند.
سرپرست معاونت گردشگری و سرمایهگذاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: خسارت ماههای اسفند و فروردین ۳۵ اقامتگاه بومگردی این استان ۱۲ میلیارد ریال، مجتمعهای پذیرایی و بینراهی ۱۲ میلیارد ریال و کانونهای گردشگری ۱۲ میلیارد ریال پیشبینی شده است.
وی یادآور شد: در این مدت به ۳۵ راهنمای گردشگری چهارمحال و بختیاری ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال خسارت وارد شد.
سمیعی اظهار داشت: در این ۲ ماه حداقل ۵ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال خسارت به موسسات و مراکز آموزش گردشگری چهارمحال و بختیاری وارد شده است.
وی گفت: ارائه کمکهای تسهیلاتی و برخی از بخششها، معافیتها و استمهال دیون، تخصیص منابع مالی، پرداخت وام بلندمدت، تنفس ۶ ماهه برای پرداخت ۲۳ درصد حق بیمه کارفرمایان از سوی مراکز تأمین اجتماعی و برنامهریزیی برای جبران بخشی از خسارتها از راهکارهای مدیریت مشکلات ناشی از شیوع بحران کرونا در حوزههای گردشگری و صنایعدستی بهشمار میرود.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.