یحیی حسین‌پور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، زمان آغاز کوچ بهاره عشایر به مناطق ییلاقی استان را ۲۰ اردی‌بهشت اعلام کرد و اظهار داشت: با توجه به بارش‌ در نخستین روزهای بهار و ارائه نشدن خدمات به عشایر پیش از زمان آغاز کوچ از سوی متولیان خدماترسان در مناطق ییلاقی، ممکن است عشایر هنگام تردد در ایلراه‌ها دچار خسارت شوند.
وی، طول ایلراه‌های عشایری این استان را حدود ۹۰۰ کیلومتر عنوان کرد و افزود: بخش عمده‌ای از این ایلراه‌ها در شهرستانهای کوهرنگ، اردل، کیار و لردگان قرار دارد که در صورت ورود دام عشایر به مراتع استان قبل از تقویم کوچ، احتمال بروز مشکل از جمله، گرفتار شدن در سیلاب و کمبود مایحتاج اولیه، برای آنها وجود داشته است.
مدیر کل امور عشایر چهارمحال و بختیاری افزود: با کوچ زودهنگام عشایر به استان، به ازای هر راس دام سبک، جرائم سنگینی از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری برای مالکان دام‌ها در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، ورود زودهنگام دام به مراتع شهرستانهای مختلف استان تا پیش از تقویم کوچ عشایر ،در سالهای گذشته موجب تخریب عرصه‌های طبیعی و بروز مشکلات در خدمات‌رسانی به این قشر شده بود.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با داشتن بیش از ۱۲۴ هزار نفر جمعیت عشایری به همراه یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک، دومین استان عشایرنشین کشور است.
عشایر بختیاری در طول سال ۲ بار در فصل بهار و پاییز به سمت خوزستان و چهارمحال و بختیاری اقدام به کوچ می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.