ذبیحالله غریب روز سهشنبه در گفت وگو با ایرنا با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری بخش خصوصی استان در کشاورزی ناچیز است، افزود: بیشترین میزان سرمایهگذاری بخش خصوصی مربوط به حوزه آب و خاک بوده است.
وی، از آماده شدن طرحهای کشاورزی استان برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان خبر داد و گفت: امسال ۴۰۰ میلیارد ریال طرح برای مشارکت بخش خصوصی پیشبینی شده است.
غریب، با اشاره به حمایت دولت از بخش کشاورزی در استان با اعطای یارانه و پیش خرید محصولات تولیدی افزود: برای واگذاری طرحها، سرمایهگذاری بخش خصوصی به معنای واقعی مورد نظر است.
به گفته وی، بخش خصوصی در حوزه آبیاری تحت فشار برای ۵ سال زمین کشاورز را در اختیار میگیرد و کشاورزی بر روی زمین انجام میدهد.
به گفته وی،با استفاده از ظرفیت افراد سرمایهگذار، میتوان در راستای توسعه و رونق حوزه کشاورزی در بخشهای مختلف دامداری و دامپروری، شیلات، گلخانه و اجرای طرحهای مختلف کشاورزی گام برداشت.
وی، با اشاره به هزینهبَر بودن صنعت کشاورزی گفت:برای توسعه یک هکتار زغفرانکاری،به بیش از یک میلیارد ریال اعتبار نیاز است که میتوان با استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران و تجربه کشاورزان در بخشهای مختلف کشاورزی به خودکفایی و استقلال رسید.
غریب اظهار داشت: در بخش کشاورزی مالکیت منابع آب و خاک برعهده کشاورز است، که با مشارکت سرمایهگذار و کشاورزان میتوان به توسعه بخش کشاورزی رونق داد.
به گفته وی، در حوزه طرحهای انتقال آب در بخش کشاورزی در استان از بخش خصوصی استفاده شده است و تاکنون ۱۰ طرح انتقال آب با بیش از ۱۰۰تا ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار با مشارکت بخش خصوصی اجرا شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بخش کشاورزی استان به سمت صنعتی شدن و کشاورزی نوین رفته است، افزود: استفاده از علم و فناوری جدید در رونق کشاورزی و افزایش محصولات موثر است.
وی، به خشکسالی یک دهه گذشته استان اشاره کرد و گفت: کشاورزان با استفاده از فناوری و علم توانستند با این مشکل کنار آمده و با استفاده از ظرفیت موجود و بهرهوری مناسب از ظرفیت آب به خودکفایی در بخشهای مختلف کشاورزی برسند.
غریب، با بیان اینکه ۱۰ درصد وسعت استان از جمله اراضی ملی و زراعی قابلیت کشاورزی دارد،افزود: مردم درگذشته به کشاورزی معیشتی مشغول بودند، اما با توسعه علم و تکنولوژی، کشاورزی اقتصادی، صنعتی، پیشرفته و نوین در بین مردم رواج پیدا کرده است.
وی، با توجه به پتانسیل استان از جمله آب، خاک و هوای پاک برای محصول ارگانیک و پاک افزود: با استفاده از این پتانسیلها میتوان در عرصه تولید محصولات کشاورزی پاک به خودکفایی رسید.
غریب اظهار داشت: با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در استان ، میتوان در حوزههای مختلف به خصوص کشت گیاهان دارویی، خوراکی و روغنی در استان فعالیت کرد.
وی، با اشاره به توسعه کشت کلوس و موسیر و همچنین گیاهان دارویی و صنعتی در استان تاکید کرد و گفت: تاکنون ۴۰۰ گونه گیاهی با کارکرد اقتصادی، بهداشتی، خوراکی و دارویی در استان شناخته شده که میتوان با کشت این گیاهان به کشاورزی اقتصادی دست یافت.
به گزارش ایرنا، هماکنون سرانه تولیدماهی سردابی در استان ۲۲کیلوگرم و سرانه تولید گوشت قرمز در استان بیش از ۲ برابر کشور است به گونهایکه سرانه تولید گوشت در استان ۲۲کیلوگرم و سرانه کشور تولید این ماده پروتئینی ۱۰ کیلوگرم است.
باغات استان ۴۲ هزار هکتار است که حدود ۱۵ هزار هکتار از این میزان زیر کشت بادام و ۷ تا ۸ هزار هکتار نیز گردو است.
سرجمع تولیدات باغی استان ۱۹۰ هزار تن است که این میزان براساس موقعیت جغرافیایی استان کشت میشود.
۴۰۰ مزرعه پرورش ماهی دارای پروانه بهرهبرداری در استان فعال است که بیش از ۹۹ درصد مزارع پرورش ماهی استان در حوضه سرشاخههای کارون است.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای کارون و زایندهرود است که سالانه با تولید ۲۴ هزار تن ماهی سردآبی، این استان مقام نخست تولید ماهی قزلآلای کشور را دارد.
سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی، شیلات، دامی و عسل در این استان تولید میشود.