خبرگزاری مهر- گروه استانها: زمانی از غرق شدگی صحبت میشود تمام نگاهها به استانهای جنوبی و شمالی کشور معطوف میشود که استانهای ساحلی کشور هستند.
استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای جنوب غربی زاگرس است که با وجود اینکه این استان ساحلی نیست، اما آمار غرق شدگی در آن سال به سال در حال افزایش است.
محیطهای بزرگ آبی این استان شامل تالابها و دریاچه سد کارن چهار است. از طرفی رودخانههای بزرگی همچون زاینده رود، کارون، دز و… در این استان جریان دارند.
ورود به محیطهای آبی برای شنا کردن از مهمترین عوامل اصلی غرق شدگی در این استان به شمار میرود. شنا کردن در تالابهای استان از جمله تالاب چغاخور، گندمان و… به علت شرایط تالابی امکان پذیر نیست و غرق شدگی در این مناطق گزارش نشده است.
رودخانههای این استان از مهمترین محیطهای آبی هستند که بخشی از آمار غرق شدگی در این استان را به خود اختصاص دادهاند. بیشترین آمار غرق شدگی در رودخانههای استان به رودخانه زاینده رود اختصاص دارد.
رودخانه زاینده رود در شهرستان سامان چهارمحال و بختیاری جریان دارد. هرساله گردشگران بیشماری در نیمه اول سال به این منطقه سفر میکنند و بسیاری از مسافران و گردشگران بدون توجه به هشدارها وارد رودخانه میشود که این امر سبب مرگ بسیاری از مسافران و گردشگران طی سالهای اخیر شده است.
یکی از تلخترین حادثههای غرق شدگی که در مرداد ماه سال جاری در این استان رخ داد غرق شدگی یک دانش آموز چهارمحالی در رودخانه زاینده رود بود.
به گفته مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری: یکی از دانش آموزان دختر آموزشگاه متوسطه غیردولتی دوره دوم سرای آموزش شهرکرد که در قالب اردوی سیاحتی به اردوگاه کوثر شهرستان سامان اعزام شده بود به داخل رودخانه سقوط میکند و دچار غرق شدگی میشود.
در این حادثه همچنین یکی از کارکنان آموزشگاه برای نجات دانش آموز وارد رودخانه زاینده رود شد که وی نیز دچار غرق شدگی میشود.
استخرهای آب کشاورزی نیز در استان چهارمحال و بختیاری جزو مناطقی هستند که آمار قابل توجهی از غرق شدگی در سال جاری را به خود اختصاص دادهاند.
غرق شدگی در استان چهارمحال و بختیاری از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۸ درصد افزایش یافته است مدیر کل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: غرق شدگی در استان چهارمحال و بختیاری از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۸ درصد افزایش یافته است.
علی سامان پور بیان کرد: ۳۷ نفر در سال جاری در استان چهارمحال و بختیاری غرق شدهاند.
مدیر کل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری یک استان ساحلی نیست، بیان کرد: آمار غرق شدگی در استان چهارمحال و بختیاری بسیار چشمگیر است.
وی بیان کرد: بیشترین غرق شدگی ها در رودخانهها و استخرهای آب کشاورزی استان گزارش شده است.
بی احتیاطی و نا آشنایی به فنون شنا سبب بسیاری از حوادث غرق شدگی است
مدیر عامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر در این زمینه اظهار داشت: بی احتیاطی و نا آشنایی به فنون شنا در رودخانهها سبب بسیاری از حوادث غرق شدگی در این استان است.
سید احمد مرتضوی فرد بیان کرد: بسیاری از حوادث غرق شدگی نیز در این استان در استخرهای آب کشاورزی رخ داده است.
وی بیان کرد: رودخانههای استان به ویژه کارون و زاینده رود محیطهای مناسبی برای شنا نیستند و مسافران و گردشگران باید از ورود به این رودخانهها پرهیز کنند.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری بیان کرد: هشدارهای لازم از سوی نیروهای هلال احمر در مناطق گردشگری استان چهارمحال و بختیاری به مسافران و گردشگران داده میشود اما بسیاری از گردشگران و مسافران نسبت به هشدارها و تابلوهای اخطار غرق شدگی بی تفاوت هستند و وارد حریم رودخانهها میشوند.
باید تمهیدات ویژه برای اطلاع رسانی در زمینه خطر غرق شدگی در رودخانههای استان به ویژه شهرستان سامان انجام شود و تلاش شود که آمار غرق شدگی در سطح استان در سال آینده کاهش یابد.