مدیرکل آموزش و پرورش استان چهارمحال وبختیاری روز چهارشنبه در آیین افتتاح این طرح در دبستان دخترانه فاطمیه شهرکرد گفت: این طرح یکی از طرحهای موثر در راستای شادابسازی محیط یادگیری در مدارس دور اول ابتدای است.
فرحناز قائدامینی افزود: طرح بازی و یادگیری در راستای ارائه آموزش و یادگیری به وسیله بازی و سرگرمی است که بروز و فعال ساختن خلاقیت کودکان و دانشآموزان موثر است.
وی ، با اشاره به اینکه اجرای این طرح زمینه ایجاد و افزایش شور، نشاط و لذتبخشی در دانشآموزان را افزایش میدهد، گفت: در مرحجله نخست این طرح ۱۰۰ کلاس در ۱۰۰ مدرسه به اتاق بازی مجهز شد.
به گفته وی، بیشتر تجهیزات و بازیهای موجود در این کلاسها ساخته کار معلمان، دانشآموزان و اولیاء است که دقت، تمرکز و مهارت آموزی جسمانی دانشآموزان را ارتقاء می دهد.
وی افزود: اجرای این طرح نباید هزینه و بار مالی برای اولیای دانشآموزان تحمیل کند و در انتخاب بازی و وسایل بازیها باید مسایل ایمنی و سلامت دانشآموزان رعایت شود.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال وبختیاری نیز گفت: براساس سند تحول بنیادین یکی از اساسیترین وظایف آموزش و پرورش ارائه آموزش به کودکان و دانشآموزان با رفتار آموزشی مبتنی بر رفتارهای کودکانه و دوران کودکی و براساس آموزههای دینی و یافتههای پژوهشی است.
محمد محمدی افزود: مهمترین راه برای ورود به برنامه درسی دانشآموزوان بازی و یادگیری تلفیقی است که که با اجرای این طرح شادابی و نشاط در مدارس ابتدایی افزایش پیدا میکند.
وی گفت: توجه به نیازهای جسمانی،عاطفی، شناختی و اجتماعی کودکان و دانشآموزان یکی از راههای افزتایش نشاط و شادی است که با بازی زمینه رشد شخصیت کودکان در ابعاد مختلف افزایش پیدا میکند.
به گزارش ایرنا، در سطح استان ۱۲۱ هزار و ۴۹۸ دانشآموز در مقطع ابتدایی و پیش دبستانی مشغول تحصیل هستند که این میزان ۶۰ درصد جمعیت دانش آموزی استان را تشکیل میدهد.
۴۸ درصد دانش آموزان مقطع ابتدایی استان در مناطق روستایی و ۵۲ درصد در مناطق شهری پراکنده اند، در حالی که ۶۷ درصد مدارس ابتدایی در مناطق روستایی و ۳۳ درصد در مناطق شهری قرار دارند.
در راستای عملیاتی کردن سند تحول بنیادین، تنوع بخشی به محیطهای یادگیری و ایجاد فضای با نشاط و شوق انگیز برای دانش آموزان مدارس ابتدایی و نوآموزان مراکز پیش دبستانی، اجرای طرح "بازی و یادگیری" از سال تحصیلی گذشته در مدارس ابتدایی کشور آغاز شد.
در سال نخست ۱۰ استان منتخب کشور به صورت آزمایشی این طرح را اجرا کردند و در سال تحصیلی جاری این طرح در سایر استانها نیز اجرا میشود.