اقبال عباسی در نشست شورای اشتغال و سرمایه گذاری استان اظهار داشت: گرچه ناهماهنگی هایی در پرداخت تسهیلات اشتغال به ویژه در حوزه تسهیلات عشایری و روستایی در استان وجود داشت، اما این مشکلات برطرف شده و روند اعطای تسهیلات وضعیت بهتری پیدا کرده است.
وی با اشاره به تعهد دستگاه های اجرایی استان در حوزه اشتغالزایی تصریح کرد: انتظار می رود دستگاه ها در این خصوص برنامه ارائه دهند و این برنامه متناسب با واقعیت های موجود و مبتی بر منطق باشد و از هرگونه بلندپروازی در این حوزه خودداری شود.
عباسی با بیان اینکه اشتغال به معنای استخدام نیست، تصریح کرد: دستگاه های اجرایی باید از هر ظرفیت و فرصتی برای رونق اشتغال و پیشبرد امور بهره گیرند.
استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه از عملکرد شرکت توزیع نیروی برق استان در خصوص عدم ارائه تعهد اشتغال انتقاد کرد و افزود: در همین خصوص نامه ای به وزیر نیرو با این محتوا که شرکت توزیع برق استان هیچ برنامه ای برای اشتغال در استان ندارد، تنظیم و ارسال می شود.
وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در پرداخت تسهیلات فراگیر بیان کرد: یک طرح مختص سال خاصی نیست و باید نسبت به مدت زمان اجرای طرح اعتبار آن نیز جذب شود، از همین رو لازم است تا ابلاغ و جذب، اعتبارات مربوط به تسهیلات فراگیر پیگیری شود.
عباسی در ادامه گفت: بانکها لیست اسامی کسانی که خواستار دریافت تسهیلات بودهاند اما تاکنون برای دریافت آن به بانک مراجعه نکرده و یا مدارک کافی را ارائه ندادهاند را به دستگاه اجرایی مربوطه ارائه دهند و به آنها برای مراجعه به بانک مهلت داده شود، چنانچه در مهلت مقرر مراجعه انجام نشد آن فرد حذف و فرد دیگری جایگزین شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست میزان تعهد اشتغال دستگاه اجرایی استان در سال گذشته را 16 هزار و 158 نفر اعلام کرد و گفت: در حدود 90 درصد این تعهد محقق و برای 15 هزار نفر در استان اشتغالزایی شد.
حفیظ الله فاضلی ادامه داد: تعهد امسال نیز 12 هزار و 770 موقعیت شغلی در استان فراهم کرده است، اما برخی دستگاه ها همکاری نمی کنند و تاکنون میزان اشتغال دستگاه مربوطه را اعلام نکرده اند.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در استان تصریح کرد: امسال 17 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار مشاغل خانگی به استان ابلاغ شد و 13 میلیارد و 770 میلیون تومان آن به بانک های کشاورزی، ملی، سپه، مسکن و رفاه کارگران اختصاص داده شد.
به گفته فاضلی 5.7 درصد این اعتبارات جذب شده و بیشترین میزان پرداخت نیز توسط بانک کشاورزی انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین تاکنون 8 هزار و 13 نفر در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات مشاغل روستایی عشایری ثبت نام کرده اند که از این تعداد 4 هزار و 598 پرونده به مبلغ 707 میلیارد تومان تصویب و به بانکهای عامل ارسال شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری افزود: از این تعداد 771 پرونده به مبلغ 104 میلیارد تومان عقد قرارداد و 795 پرونده با 79 میلیارد تومان اعتبار پرداخت شده است.
46