رئیس‌جمهور ونزوئلا، نیکولاس مادورو در روز جمعه نرخ برابری ارز دیجیتال مبتی بر نفت پترو و پول ملی این کشور، یعنی بولیوار را اعلام کرد که منجر به کاهش موثر ۹۶ درصدی ارزش پول این کشور شد.

مادورو در روز جمعه اعلام کرد که هر پترو برابر با ۶۰ دلار یا ۳۶۰ میلیون بولیوار خواهد بود. خود این نظر بیانگر این است که نرخ جدید برابری ارز برای هر دلار برابر با ۶ میلیون بولیوار خواهد بود؛ نرخی که با بازارهای سیاه دلار در ونزوئلا تقریبا برابری می‌کند و از نظر نرخ رسمی بانک مرکزی این کشور، هر دلار با رسیدن به ۲۴۸,۸۳۲ بولیوار افزایش ۹۶ درصدی را در این کشور تجربه کرد که نشان از کاهش ۹۶ درصدی پول ونزوئلا را دارد.

طی یکی از بزگترین تغییرات اقتصادی دولت ونزوئلا، نیکولاس مادورو رهبر سابق اتحادیه و راننده اتوبوس عنوان کرد که حداقل دستمزد دریافتی را تا ۳,۰۰۰ درصد، نرخ مالیات شرکت‌ها و همچنین قیمت یارانه خورده بنزین را در هفته‌های آتی افزایش خواهد داد.

مادورو در سخنرانی که در شامگاه در تلویزیون محلی انجام داد، گفت:

من به دنبال بهبود کشور هستم و فرمول این کار را دارم. به من اعتماد کنید.

اما اقتصاددانان نظر دیگری دارند و به موفقیت دولت دست‌بسته ونزوئلا که با تحریم‌های آمریکا روبرو شده است و بدهی سرسام‌آوری به چین و روسیه دارد، با شک و تردید نگاه می‌کنند.

آن‌ها در این رابطه گفتند که مردم ونزوئلا در آینده شاهد کمتر و کمتر شدن ارزش دستمزدهایشان خواهند بود و شرکت‌ها باید با چالش‌های افزایش مالیات و حداقل دستمزد دست و پنجه نرم کنند.

اسدروبال الیوروس اقتصاددان ونزوئلایی‌ گفت:

در میان این کاهش شدید ارزش و سیاست‌ پولی انبساطی به خاطر افزایش حقوق و دستمزدها باید انتظار ابرتورمی بسیار بزرگتر از چیزی که هم‌اکنون با آن مواجه هستیم را بکشیم. به طوریکه که دیگر حذف پول‌های چاپ شده اضافه موثر واقع نخواهد شد. یعنی بدترین چیزی که می‌تواند اتفاق بیافتد.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده است که در انتهای سال جاری تورم در ونزوئلا به رقم ۱ میلیون درصد برسد.

پس از یک دهه طولانی نفتی که افزایش مصرف در اعضای اوپک را در پی داشت، بسیاری از شهروندان فقیر ونزوئلایی با کاهش حقوق ماهانه به تنها چند دلار آمریکایی، مجبور به تغذیه و یافتن مایحتاج زندگی از زباله‌ها شده‌اند.

صدها هزار نفر از مردم ونزوئلا در حال مهاجرت با اتوبوس در آمریکای جنوبی هستند و این پدیده را به یکی از بزرگترین بحران‌های منطقه تبدیل کرده است.

انریکه کاپریلس رهبر اپوزیسیون پس از اعلامیه مادورو توییت کرد: «قهرمانان جهانی در فاجعه اقتصادی! هیچ ونزوئلایی سزاوار زندگی در این تراژدی نیست یا اینکه این افراد نالایق ملت ما را از بین خواهند برد»

اقتصاد نفتی

مادورو در این سخنرانی اعلام کرد که نرخ‌های برابر ارز را اصلاح خواهد کرد و دستمزدها، مستمری‌ها و قیمت‌ها نسبت به ارز دیجیتال پترو سنجیده خواهد شد.

در اینکه دولت با چه اقداماتی این تغییرات اقتصادی را اعمال خواهد کرد، ابهاماتی وجود داشت که وزارت اطلاعات ونزوئلا از پاسخ به جزئیات ممانعت کرد.

متخصصان ارز دیجیتال درباره استفاده از پترو به عنوان ابزار مالی کاربردی تردید دارند و به ابهامات در جزئیات این طرح و نامشخص بودن اینکه چگونه تحریم‌های آمریکا را دور خواهد زد، انتقاد دارند.

همچنین بخوانید: چرا مردم ونزوئلا باید در مورد ارز دیجیتال کشورشان نگران باشند؟

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در ماه مارس با صدور فرمان اجرایی، همه شرکت‌های آمریکایی را از مبادله تجاری با ارز دیجیتال پترو منع کرد و در هشدارهایی که در ادامه داد آن را کلاهبرداری خواند.

دولت ونزوئلا درباره سرمایه‌گذاران پترو و مقدار دقیق سرمایه جمع شده، اطلاعات واضحی در اختیار عموم قرار نداده است.

مادورو اینگونه استدلال می‌کند که قربانی جنگ اقتصادی تحت رهبری واشینگتن شده است که برای تخریب دولت وی و افزایش قیمت‌ها در این کشور طراحی شده است. او سوگند یاد کرد که پترو سلطه دلار را از بین خواهد برد و به تولد دوباره اقتصاد ونزوئلا که بیشترین ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد، خواهد انجامید.

[دستوری که به کاهش 96 درصدی ارزش پول ونزوئلا منجر شد !]

با این حال اقتصاددانان کنترل مستقیم ارز در این کشور، ملی‌سازی سرهم بندی‌شده و چاپ بی‌رویه اسکناس را دلایل اصلی این فاجعه اقتصادی می‌دانند.

همچنین بخوانید: ارز دیجیتال پترو واحد پولی جدید ونزوئلا می‌شود !

مادورو در این سخنرانی گفت:

آن‌ها قیمت‌های ما را دلاریزه (وابسته به دلار) کرده‌اند و من حقوق‌ها و قیمت‌ها را پترولیزه (وابسته به نفت) خواهم کرد. ما پترو را به ارز مرجع تبدیل خواهیم کرد که قابلیت تبدیل به هرچیزی را در اقتصاد ما داشته باشد.

همچنین مادورو عنوان کرد که حداقل دستمزد ماهانه برابر با نصف یک واحد پترو (تقریبا ۳۰ دلار) خواهد بود. پس از این سخنرانی، برخی از مردم ونزوئلا که از این صحبت‌ها گیج شده بودند هشتگ BlackFriday را در توییتر ترند کردند.

گفتنی است مردم با هجوم به بانک‌ها درصدد خارج کردن پول‌های خود هستند.

منبع: reuters

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 991900
  • منبع: arzdigital.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.